Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stroganoff z hovězí kýty

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KatharinaK KatharinaK

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 058 kJ /
970 kcal
Bílkoviny146,84 g
Tuky15,81 g
Vláknina19,94 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 448 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy32,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou. Krok 2: Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zatáhnout. Krok 3: Přidáme protlak, hořčici, worchester a lehce podlijeme vodou. Necháme pod pokličkou dusit do měkka. Krok 4: Když je maso měkké, přidáme odložené žampiony, okurky nakrájené na tenké proužky, červené víno a necháme lehce projít varem. Krok 5: Nakonec přidáme smetanu a případně dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Podáváme například s rýží.

TIP: Jak vařit s vínem - návod na použití vína do oblíbených pokrmů

Zveřejněno 20. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stroganoff z hovězí kýty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8jGQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stroganoff z hovězí kýty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8jGQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: moc děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto :-K

Suroviny:
hovězí zadní, žampióny, česnek, cibule, okurky sterilované, protlak rajčatový, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, víno červené, smetana zakysaná, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu