Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 740 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,52 g |
Tuky | 56,05 g |
Vláknina | 17,39 g |
Cholesterol | 433 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 21,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme přes fólii, z obou stran osolíme, opepříme, posypeme paprikami i česnekem a dáme zakryté na 30 minut odležet do chladu.
Krok 2: V misce rozšleháme vejce a připravíme strouhanku
z tvrdých rohlíků. Krok 3: Na pánvičku dáme špek nakrájený na kostičky a když pustí tuk, zesklovatíme na něm drobně nasekanou cibuli. Krok 4: Přidáme rozmrazené houby a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Poté do směsi vmícháme hořčici a dáme stranou. Krok 5: Nastrouháme nahrubo mozzarellu (může být i jiný sýr) a zapékací pekáček vyložíme papírem na pečení. Zapneme troubu spodek/vršek na 180 °C. Krok 6: Odležené maso namočíme ve vejci a obalíme ve strouhance, dobře přitiskneme a smažíme z obou stran v rozpáleném tuku dozlatova. Krok 7: Osmažené kotlety dáme do připraveného pekáčku, na každou navrstvíme houby a posypeme mozzarellou. Krok 8: Vložíme do předehřáté trouby a nezakryté pečeme cca 15 minut až se sýr rozpustí. Krok 9: Podáváme s opečeným bramborem a salátem podle chuti.
z tvrdých rohlíků. Krok 3: Na pánvičku dáme špek nakrájený na kostičky a když pustí tuk, zesklovatíme na něm drobně nasekanou cibuli. Krok 4: Přidáme rozmrazené houby a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Poté do směsi vmícháme hořčici a dáme stranou. Krok 5: Nastrouháme nahrubo mozzarellu (může být i jiný sýr) a zapékací pekáček vyložíme papírem na pečení. Zapneme troubu spodek/vršek na 180 °C. Krok 6: Odležené maso namočíme ve vejci a obalíme ve strouhance, dobře přitiskneme a smažíme z obou stran v rozpáleném tuku dozlatova. Krok 7: Osmažené kotlety dáme do připraveného pekáčku, na každou navrstvíme houby a posypeme mozzarellou. Krok 8: Vložíme do předehřáté trouby a nezakryté pečeme cca 15 minut až se sýr rozpustí. Krok 9: Podáváme s opečeným bramborem a salátem podle chuti.
Zveřejněno 21. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbojnické kotlety z krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kRMJ
Moje poznámka
Zbojnické kotlety z krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kRMJ
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 33 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
kotleta,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
koření chilli,
česnek sušený,
vejce,
strouhanka,
sádlo,
špek,
cibule,
houby,
hořčice pikantní,
sýr mozzarella
Komentáře (4)