Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotleta pod čepicí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Majkaa Majkaa

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 787 kJ /
2 817 kcal
Bílkoviny262,40 g
Tuky164,27 g
Vláknina25,67 g
Cholesterol 649 mg
Sodík 5,17 g
Sůl12,70 g
Sacharidy64,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: V misce smícháme tatarku, hořčici a kečup, potřeme kotlety z obou stran a necháme chvíli odpočinout. Krok 3: Mezitím nakrájíme 2 cibule a 2 česneky, dáme na dno pekáče a přidáme rajčata. Krok 4: Na pánvi mírně osmažíme cibuli, anglickou, nakrájené žampiony, pálivé papričky a nakonec přidáme kapary. Krok 5: Kotlety dáme do pekáče, pokryjeme smaženou směsí a zakryjeme alobalem.
Pečeme na cca 230 st. 1 hodinu.
10 minut před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme odkryté zapéct. Krok 6: Jako příloha může být rýže, v pekáči je docela dost zeleninového sosíku.

TIP: Jak správně připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 24. 1. 2023

Poznámka autorky Majkaa

Rajčata mám domácí sterilované, ale jsou moc dobré i italské v konzervě z Lidlu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta pod čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkRvB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotleta pod čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkRvB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta, tatarská omáčka, hořčice, kečup sladký, cibule, česnek, rajče sterilované, slanina anglická, žampióny, kapary, sýr, paprika sušená pálivá, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu