Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí kýta s šípkovou omáčkou

O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní chuti. Překvapte své blízké výborným jídlem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 241 kJ /
2 448 kcal
Bílkoviny233,42 g
Tuky112,04 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,55 g
Sacharidy89,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Krok 2: Maso prošpikujeme, osolíme , posypeme tymiánem a ovážeme potravinářským provázkem, aby pěkně drželo tvar. Krok 3: V pekáči rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme. Krok 4: Pak vložíme maso, které opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, posypeme cukrem a zkaramelizujeme. Krok 5: Pak vložíme maso zpět, přidáme koření a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso skoro potopené. Přiklopíme pokličkou a pomalu pečeme v troubě nebo dusíme na sporáku. Krok 6: Během pečení maso obrátíme, pokud je třeba, tak přidáme vývar. Měkké maso vyjmeme a zabalíme do alobalu nebo fólie, aby nevyschlo. Krok 7: Do pekáče přilijeme víno a necháme jej odpařit. Pak vše rozmixujeme a vlijeme zpět do pekáče. Přidáme šípkovou zavařeninu, smetanu a dochutíme solí, octem nebo citronovou šťávou, můžeme přidat i citronovou kůru. Vše povaříme na plotně a ještě propasírujeme přes sítko, aby byla omáčka hladká. Pokud je moc hustá, zředíme vývarem z kostí. Krok 8: Maso nakrájíme na plátky a podáváme s domácím kynutým knedlíkem nebo s karlovarským knedlíkem.

Zveřejněno 25. 1. 2023

Poznámka autorky RubyRom

Pokud máme dostatek času na přípravu, můžeme maso nechat přes noc naložené v zeleninovém základu, orestované na špeku a cibuli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta s šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE6K0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta s šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE6K0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

RubyRom: Máš pravdu, dokud muž žil měl kamaráda myslivce, pak bych sice mohla mít maso ale nějak jsem měla blok vařit jeho oblíbená jídla. Teď už nemám blok ale ani maso ;-) Měj se krásně:-K

Marie Svarcova: Moc děkuji, je to lahůdka, jen sehnat to maso je trochu problém.:-K

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi moc líbí, dělávala jsem podobně s naloženým masem, můj muž ji měl rád :-K

Suroviny:
kýta kančí, sůl, tymián sušený, bobkový list, koření nové koření, pepř, jalovec, špek, cibule, zelenina kořenová, vývar masový, víno červené, smetana, zavařenina šípková, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu