Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Překládané tvarohové pagáčky

Drobné pagáčky z kynutého těsta jsou skvělé jako pohoštění například k vínu. Do těsta přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a pagáčky plníme strouhaným sýrem. Díky překládání těsta jsou vysoké a nadýchané.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lendiiik Lendiiik

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 103 kJ /
4 088 kcal
Bílkoviny128,96 g
Tuky219,02 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 690 mg
Sodík 4,90 g
Sůl12,07 g
Sacharidy391,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme heru. Do mouky uděláme důlek a dáme do něj tvaroh, kysanou smetanu a celé vajíčko. Krok 2: Na to celé rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr. Těsto dobře vypracujeme a nakonec utvoříme obdélníkový tvar v podobě cihly. Posypeme sýrem a přeložíme. Dvakrát vždy po třiceti minutách zopakujeme. Krok 3: Vyválíme na prst silný plát a kulatým tvořítkem vykrajujeme. Povrch pagáčků potřeme vejcem, nožem nakrojíme mřížku a posypeme strouhaným sýrem. Krok 4: Pečeme dozlatova na 225 °C po dobu cca 15 minut.

TIP: Tipy na slané pohoštění

Zveřejněno 25. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Překládané tvarohové pagáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APE1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Překládané tvarohové pagáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APE1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Vypadají opravdu krásně <3 Vyzkouším.

Nemá tam byť 200 ml smotany? ďakujem, vyzerá to inak fajn!

jollka: už jsem to opravila:-)

Leni v surovinách nemáš napsáno kolik tvarohu asi kostku bych řekla já ,ale ostatní to vědět nebudou;-):-O

Tak tohle musím vyzkoušet, líbí se mi, jak jsou vysoké:-O:-p

děláme si s manželem večer s vínkem, tak si dáváme do nosu:-)
a pár jsem si jich schovala do mrazáku a vytáhnu je v sobotu na oslavu narozenin - jsou moc dobrý, tak snad budou i z mrazáku;-)

Jsem trochu mákla kvůli soutěži a začalo mě to hrozně bavit, škoda, že toho času není víc a nemám sluhu na sklízení bordelu po vaření :-D
Od půlky září budeme bydlet nějaký čas s tchýňkou, tak doufám, že mě nechá taky vařit:-)

:-O:-O:-O Lendik, děláš pokroky:yes::yes::yes: Jsi šikulka, když to stíháš s malým prckem. Zasloužíš si boďana :yes: Podobně dělám škvarkové pagáčky.

To vypadá moc hezky:yes: Bodík 2.:yes:

Vypadají skvěle, já myslela, že se dělají jen ze škvarků!:-O:yes:

pagáčky vypadají moooc dobře:yes::-p

Tématické fráze:
prekladane kolace, překládané těsto, překládané těsto recept, koláče z překládaného těsta, škvarkové pagáče překládané, překládané koláčky, pagáčky, překládané buchty, škvarkové placky s kysanou smetanou, překládaný koláč, překládané koláče recept, pagáčky ze smetany, pagáče z tvarohového těsta, pagáčky se sýrem, škvarkové placky překládané, koláčky z překládaného těsta, překládané těsto na koláče, překladané škvarkove placky, recept na překládané koláče, pagače se sýrem

Suroviny:
tuk hera, mouka polohrubá, tvaroh, smetana kysaná, vejce, sýr nastrouhaný, droždí, sůl, cukr, vejce, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu