Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý piškotový korpus

Dokonalý piškotový korpus, který je krásně vláčný a nadýchaný, je základem pro skvělý dort, nebo různé řezy. Není to žádná velká věda, do jeho pečení se můžou pustit i začínající.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dobrutky_od_Macka Dobrutky_od_Macka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 500 kJ /
3 705 kcal
Bílkoviny82,08 g
Tuky136,36 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 723 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy532,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Krok 2: Potom přidáme přes síto prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem (zbavíme se případných nečistot a hlavně mouku tím trošku nakypříme). Krok 3: Následně přidáme po lžících vodu a olej, pomalu šleháme, aby nám vznikla jednotná hmota. Krok 4: Bílky vyšleháme na tuhý sníh a ten lehce vmícháme metličkou nebo stěrkou do připraveného těsta (už nepoužívat elektrický šlehač). Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C na horkovzduch. Krok 6: Formu vyložíme pečicím papírem, do které potom nalijeme těsto. Když máme těsto ve formě, stěrkou se ho snažíme rorozetřít a shrnout jakoby do stran, aby byl korpus po upečení rovný. Krok 7: Do vyhřáté trouby potom vložíme formu a pečeme. (Přesný čas pečení říct nedokážu, ale určitě 30-40 minut.) Krok 8: Když máme pocit, že by piškot mohl být hotový, píchneme doprostřed špejli. Pokud na ní zůstane těsto, ještě pečeme. Pokud ne a špejle zůstane suchá, piškot vyndáme z trouby a necháme chladnout.

TIP: Příprava dortů - otázky a odpovědi

Zveřejněno 27. 2. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý piškotový korpus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/736jB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý piškotový korpus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/736jB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Možná je to troubou ale já korpus peču na 180°C horkovzduch , když peču bez horkovzduchu peču déle .

Chtěla bych se zeptat, není ta teplota pečení moc vysoká? Při horkovzduchu 180 °C to odpovídá 200 °C. Já na korpusy používám běžný spodní a horní ohřev a teplotu nižší. Horkovzduch jsem vyzkoušela jen jednou, ale ne s dobrým výsledkem, tak už ho nepoužívám.

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu