Lehký broskvový dort s tvarohem a ricottou
Teplé a slunečné dny si doslova žádají lehké a ovocné zákusky. A kombinace nadýchaného piškotu, jemného tvarohu s ricottou a sladkých broskví je tím pravým, co potěší mlsné jazýčky. Na letní oslavu jako dělané.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 008 kJ / 1 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,34 g |
Tuky | 69,75 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 746 mg |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 202,43 g |
Postup přípravy
Nalijeme do formy/pekáče, který jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme na 180 °C, dokud těsto není hotové (cca 20-30 minut). Krok 2: Během pečení přichystáme náplň, na kterou smícháme tvarohy s ricottou a cukrem a dobře promícháme.
Navíc můžeme do tvarohů vmíchat dvě, na drobné kousky nakrájené, broskve. Krok 3: Po upečení korpus rozkrojíme a necháme vychladnout. Krok 4: Po vychladnutí namažeme spodní díl půlkou náplně, poskládáme nakrájené broskve a přikryjeme druhou půlkou korpusu. Tam postup opakujeme - domažeme zbytek náplně a naskládáme zbytek broskví. Krok 5: Podle návodu uděláme dortové želé, do kterého místo vody nalejeme ovocnou šťávu z broskví a poté vrch dortu přelejeme a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 3. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký broskvový dort s tvarohem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk0JL
Moje poznámka
Lehký broskvový dort s tvarohem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk0JL
Nejnovější recepty
Burger bulky
Přidáno před 20 minutami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 6 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 1 hodinou
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
stepna před 2 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 3 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 4 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 4 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
tvaroh,
tvaroh,
sýr ricotta,
cukr vanilkový,
broskve,
želé dortové
Komentáře