Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory s česnekem, slaninou a volským okem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 668 kJ /
1 594 kcal
Bílkoviny64,72 g
Tuky31,74 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 488 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy245,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme. Přidáme sůl, pepř, nasekaný česnek, majoránku, papriku a trošku oleje. Krok 2: Promícháme, dáme do pekáče a pečeme na 190 °C doměkka. Krok 3: Na pánvi nasucho opečeme plátky slaniny a na vypečeném tuku uděláme volská oka. Krok 4: Na talíř dáme brambory, posypeme nasekanou pažitkou, přidáme opečenou slaninu a vejce.

TIP: Pažitka v naší kuchyni

Zveřejněno 4. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory s česnekem, slaninou a volským okem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkRBk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory s česnekem, slaninou a volským okem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkRBk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Brambory můžu na jakýkoliv způsob, ale asi vedou pečené, zapékané, opékané, smažené. Ukládám. :-8

Jo, tak tohle jednoduché a dobré jídlo patří k těm, co můžu. To volské oko mě nenapadlo, majoránku vynechávám. Takhle se můžou zužitkovat i zbylé brambory, ušetří se doba vaření.<3

Marie Svarcova: Ano, jednoduché a ták dobré. :-K

:-)<3:yes::yes: taková dobrůtka :-K

Suroviny:
brambory, sůl, pepř mletý, česnek, majoránka, paprika sušená sladká, olej, slanina, vejce, pažitka

Přidat fotografie receptu