Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové řízky z vepřové krkovičky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie934 kJ /
223 kcal
Bílkoviny0,21 g
Tuky24,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, z obou stran osolíme, z jedné opepříme. Krok 2: Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance Krok 3: Na rozpáleném oleji z obou stran usmažíme do zezlátnutí strouhanky. Krok 4: Poté řízky přemístíme do pekáčku nebo ohnivzdorné mísy, na každý dáme kousek másla (ne moc, ať v něm řízky “neplavou”), přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.
Pečeme cca 40 minut. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

TIP: Tip na oblíbené řízky

Zveřejněno 4. 3. 2023

Poznámka autorky Moanka

Řízků v troubě si nemusíme všímat. Z trouby vyndáme řízky šťavnaté a měkké. A oněch 40 minut můžeme věnovat přípravě bramborové kaše a salátu.

Recept mi předala starší sestra. Řekla mi, že jestli chci mít řízky opravdu dobré, ať je připravím takto. A jsem nadšená, proto šířím dál…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové řízky z vepřové krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrOM8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové řízky z vepřové krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrOM8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

RubyRom: Velké dík... :-) Nevěřila by jste tomu, ale ač vlastně tolik lidí řízky dopéká v troubě, mně ségra tento fígl prozradila teprve nedávno... :-D :-D

Řízků není nikdy dost a u nás frčí. Také je dopékám v troubě , jsou super. Hvězdičky opět posílám. :-K:yes::yes:

mika59: Aha, to je dobrý nápad… 😃 Moc vám děkuji za radu… 👌👩‍🍳

takseptam: Přikryté pokličkou. Raděj ne alobalem, ale to nevím proč. 😃

:-)<3:yes::yes: pěkné, jednoduché a moc dobré, Také tak dělám :-K

Ano tohle jsou dopékané řízky v troubě. Já je ještě položím na krajíčky chleba, které vsáknou tu dobrou šťávu, a řízky nejsou mastné.

takseptam: bod 4. přiklopime...

V tom pekáčku se řízky pečou odkryté, nebo zakryté? Díky za info

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, máslo

Přidat fotografie receptu