Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná mořská štika

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie816 kJ /
195 kcal
Bílkoviny3,86 g
Tuky10,63 g
Vláknina8,94 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu očistíme, odstraníme páteř, ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme koriandrem (můžeme použít pepř místo koriandru). Krok 2: Rajčátka rozpůlíme a cibulku očistíme a nakrájíme na větší kolečka, stejně tak citron. Krok 3: Dovnitř ryby vložíme plátky citronu, rajčátka, cibulku a snítky tymiánu.
Zavřeme a dáme do olejem vytřené zapékací mísy. Zbylé citronové plátky můžeme použít na naložení ryby.
Podlijeme vývarem a přiklopíme alobalem. Krok 4: Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 40 minut, odklopíme alobal a necháme 5-7 jen "dopéct". Krok 5: Tymiánové snítky před podáváním vyndáme. Podávala jsem s americkými bramborami.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 11. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná mořská štika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgOQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná mořská štika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgOQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dobrý den, Lenko, myslíte, že to půjde udělat s filety? Kdybych to plnila mezi dva filety? Mám nějaké na mrazáku a přemýšlím co nima.

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
mořská štika, citron, rajče cherry, cibulka jarní, tymián čerstvý, sůl, koriandr, kmín drcený, máslo, vývar masový, olej

Přidat fotografie receptu