Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grissini (preclíky)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 110 min Doba tepelné úpravy: 15 min

125 min (110 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 382 kJ /
2 242 kcal
Bílkoviny58,00 g
Tuky54,30 g
Vláknina19,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a necháme cca 45 minut kynout. Krok 2: Hotové, vykynuté těsto na stole prohněteme a na pomoučeném stole vyválíme nevelký silnější obdélník, který rozkrájíme na maličko širší proužky a před uložením na plech je necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Připravíme si dva plechy s pečicím papírem a nakrájené pásky těsta na ně přeneseme. Přitom je opatrně lehce natáhneme do délky, jak jen nám to dovolí šířka plechu. Necháme je opět asi 20 minut kynout. Krok 4: Grissini zlehka potřeme vodou nebo trochou rozšlehaného vejce, posypeme hrubou solí a kmínem (nebo sezamem, mákem) a upečeme ve vyhřáté troubě oba plechy najednou (horkovzduch, 190 °C / asi 10-15 minut, do křupava).

TIP: Oblíbené recepty na slané tyčinky

Zveřejněno 19. 3. 2023

Poznámka autorky cathleen

Tento a mnoho dalších mých receptů najdete u mě na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grissini (preclíky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkGOl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grissini (preclíky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkGOl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: jsou nádherné - o chuti není pochyb :-K

Suroviny:
voda, olej, cukr, sůl, mouka hladká, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, kmín drcený, droždí čerstvé, voda, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu