Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 13 min

23 min (10 min příprava + 13 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny56,35 g
Tuky39,92 g
Vláknina13,77 g
Cholesterol 766 mg
Sodík 1,56 g
Sůl3,68 g
Sacharidy40,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory, rajčátka, hermelín a cibuli nakrájíme na kousky. Vše osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Krok 2: Vejce rozmícháme se smetanou a smícháme s bramborovou směsí. Dochutíme případně oblíbeným kořením. Krok 3: Z pečicího papíru vystřihneme podle tvaru mističku s lehce zvýšenými okraji. Směs na papír vylejeme a pečeme na 180 °C 8 minut. Krok 4: Poté směs pomocí papíru vytáhneme a na další papír překlopíme. Pečeme z druhé strany posypané sýrem 5-6 minut. Krok 5: Brambory podáváme ihned, sýr je krásně vláčný. K tomu se hodí nakládané okurky, nebo dobrý zeleninový salát.

TIP: Oblíbené recepty na francouzské brambory

Zveřejněno 21. 3. 2023

Poznámka autorky mika59

Suroviny jsou orientační. Fantazii se meze nekladou, můžete přidat hrášek nebo žampiony. Je to opravdu rychlovka, když třeba zbydou brambory od oběda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW1ZG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory pro jednoho (z HF)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW1ZG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Eja57: díky :-K

Gabina: horkovzdušná friteza

Co to je HF?

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí :-K

Píšu, že se otáčí, jde to dobře. Buchtu v tom nepeču, na to je fakt lepší trouba, alespoň za mně. A zapínat troubu pro jednoho na tři brambory, je nehospodárné. Bylo to rychlé a křupavé.:-K

Brambory se v HF zespodu neudělají, musí se otáčet - nebo je to jen pro opečení vrchní vrstvy?
Někde jsem četla, že je v ní možné i upéct nějakou buchtu - ta se musí také otáčet? Pokud ano, tak je podle mne lepší péct v troubě.

Suroviny:
brambory, cibule červená, šunka, sýr hermelín, rajče cherry, vejce, smetana, sůl, pepř, pažitka, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu