Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Murgh korma – indická kuřecí korma s ořechy

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby marinování masa

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 194 kJ /
1 480 kcal
Bílkoviny79,83 g
Tuky102,39 g
Vláknina17,62 g
Cholesterol 217 mg
Sodík 217 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy52,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na velikost soust. Krok 2: V uzavíratelné misce z uvedených surovin smícháme marinádu, vložíme maso a důkladně obalíme ze všech stran. Misku uzavřeme a uložíme do chladu na 2 hodiny. Poté vyndáme a necháme ještě 30 minut stát. Krok 3: Zatím namočíme kešu a mandle také na 30 minut do vlažné vody. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a připravíme všechno koření. Krok 4: V menší pánvi rozehřejeme na nižším stupni tepla (4) 1 lžíci přepuštěného másla, přidáme bobkový list, římský kmín, fenykl a necháme rozvonět. Přidáme cibuli a restujeme dozlatova, přidáme pastu a ještě restujeme minutku. Přidáme mleté koření kurkumu, koriandr, chilli, promícháme a dáme krájená rajčata. Krok 5: Scedíme namočené ořechy, trošku odložíme stranou na posyp a ostatní přidáme do pánve. Vše promícháme a na stupni 2 necháme cca 5-7 minut probublávat, odstavíme a necháme mírně zchladnout. Krok 6: Ve větší nepřilnavé pánvi na druhé lžíci másla zprudka pečeme marinované maso ze všech stran dozlatova. Krok 7: Rozmixujeme mírně zchladlou rajčatovou směs a přidáme k masu. Osolíme podle chuti a promícháme. Krok 8: Přilijeme kokosové mléko, přivedeme k varu a opět při snížené teplotě ještě povaříme 8-10 minut pod poklicí. Na úplný závěr vmícháme drcené kasoori methi ( sušené lístky pískavice) a odstavíme. Krok 9: Podáváme s rýží v samostatné misce nebo indickým chlebem naan. Posypeme nasekanými odloženými oříšky a natrhanými lístky koriandru.

TIP: Příprava běžné přílohové rýže

Zveřejněno 4. 4. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Česnekovo-zázvorovou pastu uděláme snadno rozmixováním zázvoru s česnekem, přidáme maličko olivového oleje a sůl. Můžeme skladovat v malé skleničce, vydrží dlouho a hodí se do všech exotických jídel. Indickou kuchyni máme moc rádi, je velmi zdravá obsahem koření, není nutné maso, krásně voní a velmi dobře chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Murgh korma – indická kuřecí korma s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8QQO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Murgh korma – indická kuřecí korma s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8QQO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jaromira18: :-)moc děkuji za komentář, někdy ochutnej tuto kuchyni - je zdravá i velmi dobrá:-K
přeji krásný zbytek dne

Ještě jsem nic takového nejedla, ale pochutnala bych si.:yes:

RubyRom: :-) Romanko, moc děkuji a opravdu doporučiji někdy zkusit s nimi zajít ochutnat. Určitě to bude ještě lepší než doma, jelikož mají své originál koření a já jen to co koupím u nás. :-K krásný den

Obdivuji ty tvoje pokrmy , pro mně je to velká neznámá. Moji mladí rádi navštěvují indickou restauraci a velmi si pochvalují. Já zatím neměla odvahu, ale asi bych to měla vyzkoušet. :yes::yes:

Suroviny:
jogurt bílý, koření garam masala, kurkuma, chilli, pasta česnekovo-zázvorová, maso kuřecí, oříšky kešu, mandle loupané, ghee, římský kmín mletý, semínka fenyklová, bobkový list, cibule, pasta česnekovo-zázvorová, kurkuma, semínka koriandru, chilli, rajče, mléko kokosové, kasoori methi, sůl

Přidat fotografie receptu