Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 892 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,49 g |
Tuky | 78,95 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 24,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií.
Krok 2: Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a nakrájenými
dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či párátkem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme zbylý špek pustit tuk, přidáme 1 lžíci sádla a nahrubo nasekanou zbylou cibuli (cca 1,5 ks) a necháme ji zezlátnout. Poklademe připravené zabalené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Než se maso zatáhne zapneme troubu na 170 °C, spodní i horní ohřev a rošt umístíme doprostřed. Ptáčky přendáme do pekáčku (používám Ultra Pro - krystalický polymer a nemusím vůbec hlídat), lze použít jaký máme, ale občas bude potřeba podívat se a případně podlít a to vždy horkým vývarem nebo vodou. Krok 5: Do pekáčku přilijeme horký hovězý vývar (měla jsem mražený zredukovaný), přidáme lák a zakryté poklicí dáme do trouby. Po hodině a půl maso zkusíme a pokud ještě není měkké, pokračujeme v pečení. Záleží na druhu a kvalitě masa. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a uchováme zakryté v teple. Šťávu propasírujeme a případně dochutíme solí nebo lákem. Pokud je potřeba, zahustíme 1 lžící tmavé jíšky. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží. Kdo má rád s knedlíkem může udělat hustší omáčku a přidat i smetanu. Před podáváním nezapomeneme sundat provázek nebo vyndat jehly či párátka.
dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či párátkem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme zbylý špek pustit tuk, přidáme 1 lžíci sádla a nahrubo nasekanou zbylou cibuli (cca 1,5 ks) a necháme ji zezlátnout. Poklademe připravené zabalené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Než se maso zatáhne zapneme troubu na 170 °C, spodní i horní ohřev a rošt umístíme doprostřed. Ptáčky přendáme do pekáčku (používám Ultra Pro - krystalický polymer a nemusím vůbec hlídat), lze použít jaký máme, ale občas bude potřeba podívat se a případně podlít a to vždy horkým vývarem nebo vodou. Krok 5: Do pekáčku přilijeme horký hovězý vývar (měla jsem mražený zredukovaný), přidáme lák a zakryté poklicí dáme do trouby. Po hodině a půl maso zkusíme a pokud ještě není měkké, pokračujeme v pečení. Záleží na druhu a kvalitě masa. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a uchováme zakryté v teple. Šťávu propasírujeme a případně dochutíme solí nebo lákem. Pokud je potřeba, zahustíme 1 lžící tmavé jíšky. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží. Kdo má rád s knedlíkem může udělat hustší omáčku a přidat i smetanu. Před podáváním nezapomeneme sundat provázek nebo vyndat jehly či párátka.
Zveřejněno 8. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJLZG
Moje poznámka
Španělský ptáček z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJLZG
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční sekaná
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
Popelkaa před 19 minutami
Housky - zajíčci
TAkova před 1 hodinou
Tvarohové řezy - hrnečkové
AndreaAbb před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
stefi.f47 před 9 hodinami
Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Tereziena před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Noe_tvori před 10 hodinami
Tvarohové noky
Lencadlo před 10 hodinami
Cibulová pomazánka s nivou
Michaela-w před 10 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
klarakucakova před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Iveta_Brabcova před 11 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
cibule,
sádlo,
špek,
šunka,
okurky sterilované,
lák z okurek,
vejce,
vývar hovězí,
jíška tmavá instantní
Komentáře