Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka od maminky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dana Krupsova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení pečiva

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení pečiva)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 594 kJ /
1 815 kcal
Bílkoviny121,05 g
Tuky56,92 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 4,21 g
Sůl9,87 g
Sacharidy197,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky. Krok 2: V míse rozkvedláme žloutky, přidáme sůl a 300 ml mléka. Vše prošleháme a nalijeme na rohlíky. Necháme je půl hodiny odležet, aby se mléko vsáklo do rohlíků. Krok 3: Pak přidáme šunku, mouku a řádně promícháme. Následně přidáme koření a sníh z bílků. Krok 4: Střední plech vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Krok 5: Na takto připravený plech rovnoměrně rozetřeme směs a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C do zlatova. Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší nebo jen zeleninovým salátem.

Rady a tipy na pečení velikonoční nádivky

Zveřejněno 8. 4. 2023

Poznámka autorky Dana Krupsova

Rohlíky si můžeme nakrájet den dopředu!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRZ8N

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRZ8N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, šunka, vejce, mléko, mouka polohrubá, majoránka, pepř, sůl, koření, květ muškátový, nať petrželová, tuk, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu