Bezlepkový beránek ll.
Velikonočního beránka můžeme upéct i v bezlepkové variantě. Díky sněhu bude krásně nadýchaný, chutný a s čokoládovou polevou zkrátka neodolatelný. Příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Důležité je hlavně důkladně vymazat formu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 071 kJ / 2 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,84 g |
Tuky | 148,84 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 4,18 g |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 155,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny. Zašleháme rum, citronovou šťávu a vodu.
Krok 3: Všechny suché ingredience smícháme a prosejeme.
Krok 4: Ke žloutkové směsi přišleháme přepuštěné máslo a nakonec zapracujeme směs mouky, brusinek a kandovaného ovoce. Směs bude hutnější.
Krok 5: Postupně zlehka zapracujeme sníh.
Krok 6: Obě části velké formy důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme bezlepkovou moukou.
Krok 7: Těsto přendáme do větší části formy a stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
Krok 8: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu vložíme do vyhřáté trouby a teplotu snížíme na 160 °C a pečeme cca 40 minut. Po 30 minutách kontrolně vyzkoušíme upečenost špejlí.
Krok 9: Po vyndání z trouby necháme 10 minut odklopené a pak na 10 minut znovu zaklopíme, aby se udržela vlhkost. Nakonec necháme odklopené vychladnout.
Krok 10: Po vychladnutí vyklopíme na mřížku a potřeme čokoládovou polevou nebo pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 9. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Moje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Nejnovější recepty
Špagety s ořechovým pestem
Přidáno před 30 minutami
Mandlové cupcaky s jarními květy
Přidáno před 11 hodinami
Řízečky z vepřové panenky
Přidáno před 12 hodinami
Citronová zmrzlina s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Jarní polévka s krupicovými noky
Přidáno před 14 hodinami
Brokolice a květák v sýrovo-smetanové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
kaminky před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Petissek před 9 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Kajin666 před 9 hodinami
Tvarohovo-mrkvová bábovka
Ucilu před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
jtrecepty před 9 hodinami
Výborné lasagne
jtrecepty před 9 hodinami
Kapusta od babičky
jtrecepty před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
Katerinakel před 10 hodinami
Krůtí roštěná
Dagemar před 12 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
morovasarka před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
pudink vanilkový,
mouka pohanková,
mouka rýžová,
cukr krupice,
ghee,
rum,
šťáva citronová,
voda,
xantanová guma,
kypřící prášek do pečiva,
soda jedlá,
pasta vanilková,
sůl,
brusinky sušené,
ovoce kandované,
máslo,
mouka bezlepková,
poleva čokoládová
Komentáře (2)