Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 071 kJ / 2 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,84 g |
Tuky | 148,84 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 4,18 g |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 155,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny. Zašleháme rum, citronovou šťávu a vodu.
Krok 3: Všechny suché ingredience smícháme a prosejeme.
Krok 4: Ke žloutkové směsi přišleháme ghee a nakonec zapracujeme směs mouky, brusinek a kandovaného ovoce. Směs bude hutnější.
Krok 5: Postupně vpracujeme sníh. Chce to trpělivě obracet.
Krok 6: Obě části velké formy důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme bezlepkovou moukou - využita celozrnná rýžová.
Krok 7: Těsto přendáme do větší části formy a stěrkou rozetřeme.
Krok 8: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu vložíme do trouby a teplotu snížíme na 160 °C a pečeme cca 40 minut.
Krok 9: Po 30 minutách kontrolně vyzkoušíme upečenost špejlí.
Krok 10: Po vyndání z trouby necháme 10 minut odklopené a pak na 10 minut znovu zaklopíme, aby se udržela vlhkost. Nakonec necháme odklopené dochladnout.
Krok 11: Po vychladnutí na mřížce potřeme čokoládovou polevou a nebo pocukrujeme.
Zveřejněno 9. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Moje poznámka
Bezlepkový beránek ll.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZl
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 3 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 23 minutami
Plněné ořechy
Handour před 34 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 59 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
vejce,
pudinkový prášek,
mouka pohanková,
mouka rýžová,
cukr,
ghee,
rum,
šťáva citronová,
voda,
xantanová guma,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
pasta vanilková,
sůl,
brusinky sušené,
ovoce kandované,
máslo,
mouka bezlepková,
poleva čokoládová
Komentáře (2)