Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový beránek ll.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 071 kJ /
2 168 kcal
Bílkoviny39,84 g
Tuky148,84 g
Vláknina3,50 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 4,18 g
Sůl2,48 g
Sacharidy155,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny. Zašleháme rum, citronovou šťávu a vodu. Krok 3: Všechny suché ingredience smícháme a prosejeme. Krok 4: Ke žloutkové směsi přišleháme ghee a nakonec zapracujeme směs mouky, brusinek a kandovaného ovoce. Směs bude hutnější. Krok 5: Postupně vpracujeme sníh. Chce to trpělivě obracet. Krok 6: Obě části velké formy důkladně vymažeme změklým máslem a vysypeme bezlepkovou moukou - využita celozrnná rýžová. Krok 7: Těsto přendáme do větší části formy a stěrkou rozetřeme. Krok 8: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Formu vložíme do trouby a teplotu snížíme na 160 °C a pečeme cca 40 minut. Krok 9: Po 30 minutách kontrolně vyzkoušíme upečenost špejlí. Krok 10: Po vyndání z trouby necháme 10 minut odklopené a pak na 10 minut znovu zaklopíme, aby se udržela vlhkost. Nakonec necháme odklopené dochladnout. Krok 11: Po vychladnutí na mřížce potřeme čokoládovou polevou a nebo pocukrujeme.

Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 9. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový beránek ll.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRqZl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový beránek ll.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRqZl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Moc pěkný beránek:yes::yes:

Jsem ráda, že se podělíš o bezlepkové recepty. :yes: Začátky ale musely být těžké, si myslím. <3:-K

Suroviny:
vejce, pudinkový prášek, mouka pohanková, mouka rýžová, cukr, ghee, rum, šťáva citronová, voda, xantanová guma, prášek do pečiva, soda jedlá, pasta vanilková, sůl, brusinky sušené, ovoce kandované, máslo, mouka bezlepková, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu