Bezlepkovy chléb který chutná jako klasický
Recept ještě nebyl hodnocenPečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Ze všech surovin umícháme řidší palačinkové těsto, které necháme 20 minut odležet. Poté ho znovu důkladně promícháme. Kvalitní nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem,…
Jablka očistíme a nastrouháme je nahrubo. K jablkům přidáme mouku, mléko, vejce, prášek do pečiva a skořici.Pokud máte raději sladké lívance, můžete přidat třtinový cukr…
Toto těsto je určeno pro veliké pekárny. Máte-li pekárnu menší, je třeba suroviny úměrně snížit (např. o 1/4, 1/3 apod.) Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve…
Z menších báboviček budou jistě nadšené nejen děti. Neváhejte s přípravou tohoto moučníku. Je plný šťavnatých jablek a mrkve, zdravé pohankové mouky a ovesných vloček.…
Nejprve si připravíme drobenku. Do mísy si dáme všechny sypké ingredience se změklým máslem a ručně mezi prsty zpracujeme. 2/3 takto připravené drobenky vložíme do…
V míse smícháme vlašské ořechy s brusinkami, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme citronovou šťávu a mletou vanilku. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a povaříme…
Brambory jsem si nastrouhala úplně na jemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla, smíchala jsem je s moukou a do osolené vody jsem malou lžičkou tvořila a pak…
Do hrnce dáme kousek sádla a necháme rozpustit. Do rozpuštěného sádla dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. K cibuli přidáme mletou…
Do misky dáme rýžovou mouku, kvásek a opatrně přiléváme vodu - té dáme tolik, aby měl kvásek hustotu přibližně jako hořčice. Zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát…
Smícháme mouku, vločky, sůl a vodu a necháme hodinu a více odležet. Pak přidáme sezam, mák a nasekané ořechy. Část sezamu můžeme nahradit lněnými či slunečnicovými…
Aby se chléb při pečení nepropadl, je důležité dodržet následující postup. Do pečicí nádoby nejprve nalijeme vodu a přidáme olej. Poté přisypeme veškeré sypké suroviny,…
Hovězí krk očistíme od tuku a blan. Česnek rozmačkáme a najemno nasekáme. V česneku obalíme maso a necháme hodinu uležet. Připravíme si velkou cibuli, kterou nakrájíme…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20…
Zo všetkých prísad na cesto vymiesíme pevné cesto, ako na rezance. Podľa toho pridávame vodu.Náplň pripravíme zmiešaním všetkých surovín.Cesto vyvaľkáme na tenko,…
Upečte si zdravější chléb, který je převážně z pohankové mouky a kynutý žitným kváskem. Jeho příprava je sice zdlouhavější, než u chleba s droždím, ale hotový chléb vás…
Troubu jsem si nastavila na 180°C. Všechny ingredience na muffiny jsem smíchala a těsto rozdělila do máslem vymazaných remekinů. V remekinech se muffiny pekly zhruba…
Vymažeme a vysypeme formu a předehřejeme troubu na 180/160 stupňů. Nejdříve utřeme žloutky s cukrem a posléze i změklým máslem. Potom přidáme opatrně mléko a namleté…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny.Přes síto přisypeme kakao, skořici a mouku s práškem do pečiva. Zpracujeme na těsto.Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na…
Do hlubší mísy odměříme sypké suroviny a lehce je promícháme. Přidáme tekutiny a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej na…
Čočku, oba druhy rýže, hrachové vločky a sušenou zeleninu uvaříme v 2-násobném množství osolené vody, do které přidáme lžičku oleje - na mírném ohni dusíme do vstřebání…
Do válce na šlehání nebo do misky dáme prosetou mouku, špetku soli, vejce a přilijeme 200 ml vlahé vody. Prošleháme v mixu nebo metličkou a necháme odstát, aby mouka…
Přidáno před 24 minutami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá svůj vyhlášený holandský řízek. Jedna ingredience dělá jídlo božským
Cmunda po kaplicku: Jihočeský bramborák, plněný uzeným a podávaný se zelím je skvělým jídlem do podzimních plískanic
Matcha je superčaj, který můžete pít i jíst. Vyrobte z něj zdravé lívance nebo skvělý koláč