Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s višňovou omáčkou a fazolkami

Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor bude skvělým obědem nebo slavnostní večeří.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistíme a odblaníme, rozpůlíme na dva špalíky. Do každého kousku vetřeme polovinu nadrceného pepře, svážeme motouzem do válečku a potřeme olejem. Vložíme do uzavíratelné misky do chladu na cca 1 hodinu (klidně i přes noc). Před přípravou vyjmeme a necháme při pokojové teplotě alespoň 30 minut odpočinout. Krok 2: Zapneme troubu na 180 °C. Odpočinuté maso osolíme, a na rozehřáté pánvi na olivovém oleji opečeme za všech stran. Přeložíme do zapékací misky a dáme péct na 7-10 minut. Poté maso zabalíme do alobalu a necháme ještě pár minut odpočinout, aby při krájení nevytekla šťáva. Krok 3: Mezitím připravíme omáčku a fazolky.
Nasekáme česnek a šalotku nadrobno. Nakrájíme špek na kostičky.
Dáme vařit vodu na fazolky. Krok 4: Rozmixujeme všechny suroviny na omáčku kromě másla, tymiánu a soli. Dáme do rendlíku, přivedeme k varu a na mírné teplotě pomalu vaříme do potřebné hustoty. Přidáme výpek z masa, tymián, dochutíme solí a vmícháme plátek studeného másla. Krok 5: Do pánve po mase dáme špek, olej a orestujeme šalotku a česnek. Současně na sítku propláchneme fazolky, vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Scedíme, přidáme ke špeku a polijeme 1 lžící omáčky Tamari. Promícháme a necháme tekutinu odpařit. Krok 6: Panenku nakrájíme na 2 cm široké plátky, poklademe na talíře, přidáme fazolky, omáčku. Krok 7: Jako příloha se hodí opečené nebo jinak upravené brambory.

TIP: Jak připravovat panenku

Zveřejněno 23. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s višňovou omáčkou a fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8wAP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s višňovou omáčkou a fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8wAP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

RubyRom: :-) děkuji za komentář a přeji krásné nedělní odpoledne :-K

Krásně růžovoučká panenka, naprosto luxusní, to mám ráda. :yes::yes:

Suroviny:
panenka vepřová, olej olivový, pepř černý, fazolky mražené, špek, olej, cibule šalotka, česnek, omáčka sojová, kompot, zázvor čerstvý, víno červené, med, pepř, sůl, tymián, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu