Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s višňovou omáčkou a fazolkami

Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor bude skvělým obědem nebo slavnostní večeří.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistíme a odblaníme, rozpůlíme na dva špalíky. Do každého kousku vetřeme polovinu nadrceného pepře, svážeme motouzem do válečku a potřeme olejem. Vložíme do uzavíratelné misky do chladu na cca 1 hodinu (klidně i přes noc). Před přípravou vyjmeme a necháme při pokojové teplotě alespoň 30 minut odpočinout. Krok 2: Zapneme troubu na 180 °C. Odpočinuté maso osolíme, a na rozehřáté pánvi na olivovém oleji opečeme za všech stran. Přeložíme do zapékací misky a dáme péct na 7-10 minut. Poté maso zabalíme do alobalu a necháme ještě pár minut odpočinout, aby při krájení nevytekla šťáva. Krok 3: Mezitím připravíme omáčku a fazolky.
Nasekáme česnek a šalotku nadrobno. Nakrájíme špek na kostičky.
Dáme vařit vodu na fazolky. Krok 4: Rozmixujeme všechny suroviny na omáčku kromě másla, tymiánu a soli. Dáme do rendlíku, přivedeme k varu a na mírné teplotě pomalu vaříme do potřebné hustoty. Přidáme výpek z masa, tymián, dochutíme solí a vmícháme plátek studeného másla. Krok 5: Do pánve po mase dáme špek, olej a orestujeme šalotku a česnek. Současně na sítku propláchneme fazolky, vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Scedíme, přidáme ke špeku a polijeme 1 lžící omáčky Tamari. Promícháme a necháme tekutinu odpařit. Krok 6: Panenku nakrájíme na 2 cm široké plátky, poklademe na talíře, přidáme fazolky, omáčku. Krok 7: Jako příloha se hodí opečené nebo jinak upravené brambory.

TIP: Jak připravovat panenku

Zveřejněno 23. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s višňovou omáčkou a fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8wAP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s višňovou omáčkou a fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8wAP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

RubyRom: :-) děkuji za komentář a přeji krásné nedělní odpoledne :-K

Krásně růžovoučká panenka, naprosto luxusní, to mám ráda. :yes::yes:

Suroviny:
panenka vepřová, olej olivový, pepř černý, fazolky mražené, špek, olej, cibule šalotka, česnek, omáčka sojová, kompot, zázvor čerstvý, víno červené, med, pepř, sůl, tymián, máslo

Přidat fotografie receptu