Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené šišky z mletého masa s bylinkami

V české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči zůstane vypečená šťáva o kterou bychom smažením přišli.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 364 kJ /
1 521 kcal
Bílkoviny214,78 g
Tuky66,56 g
Vláknina2,60 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 759 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso smícháme se smetanou, vajíčkem, kořením, prolisovaným česnekem a bylinkami (strouhanku nedáváme). Krok 2: Necháme alespoň hodinu v chladu odležet. Krok 3: Potom z masové směsi tvoříme šišky, které obalíme ve strouhance. Krok 4: Šišky poskládáme do pekáčku a pečeme bez tuku. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

TIP: Co lze ještě připravit z mletého masa?

Zveřejněno 25. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené šišky z mletého masa s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOADO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené šišky z mletého masa s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOADO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

RubyRom: Taky děkuji. :-K Hezký den… :-8

Moanka: Ahoj Moni, moc děkuji za vyzkoušení a fotky. Jsi skvělá a mám radost, že chutnalo. :-K

Ahoj do krásné neděle. Já Ti málem zapomněla poděkovat za skvělý recept. <3 :yes: Něco bylo k obědu a zbylé jsem vzala na výlet… :-8 Děkuji. :-K

RubyRom: Děkuji. Někdy mi přijde, že právě “špetka” bude málo. A jindy, např u koláčů, se píše jen “sůl”, a tam bych si právě představila jen “špetku”. (??) 🤔👌 Ale to vychytám. 😃 Myslím, že se zlepšují. 😁 Hezký den… 🌷

Moanka: Špetka? No tak nějak mezi prsty nabrat a rozemnout. Saturejka, rozmarýn a kari mají dost výrazné chutě, takže s nimi opatrně, aby se to nepřehnalo. Ale klidně můžete dát víc, záleží na tom jak máte rádi ochucené. :-K

To zní taky dobře. 👌😋 A prosím, co je vlastně špetka? 🤔

:-)<3:yes::yes: moc hezké foto a dobrý nápad udělat šišky místo karbanátků :-K

Suroviny:
maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, smetana, vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka, pažitka, petrželka, saturejka, rozmarýn, koření kari, strouhanka

Přidat fotografie receptu