Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka se žampiony na smetaně

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 629 kJ /
1 106 kcal
Bílkoviny115,18 g
Tuky67,25 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 591 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy7,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do očištěné panenky zbavené případných stříbrných blanek vmasírujeme nadrcený pepř, potřeme olejem a uložíme do chladu na cca 1 hodinu.
Před tepelnou úpravou vyndáme 30 minut předem a necháme stranou. Krok 2: Zapneme troubu na 180 °C.
Panenku osolíme a na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran.
Poté přendáme do zapékacího pekáčku a dáme do předehřáté trouby na 7-10 minut.
Panenku vyndáme na alobal a zakrytou necháme odpočívat . Krok 3: Současně na jiné pánvi opečeme očištěné žampiony nakrájené na šestiny (vždy je lepší opékat žampiony na klínky, než na plátky) a opečeme ze všech stran dozlatova.
Přidáme zelený pepř a zalijeme smetanou. Zredukujeme do potřebné hustoty a dosolíme. Krok 4: Odpočinutou panenku nakrájíme na 8 plátků a podáváme se žampiony a šťouchanými nebo jinak upravenými bramborami, ale lze i s těstovinami podle chuti.

Zveřejněno 1. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka se žampiony na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk1Dk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka se žampiony na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk1Dk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

zdenka.s: :-) Zdeničko, moc děkuji za komentář, běžně ho kupuji v Albertu ale také se mi jednou stalo, že ho neměli. Koupila jsem zelený pepř - koření a povařila se špetkou soli a lžičkou oleje a šlo to s ním také udělat :-K Nebo udělej jinak a počkej až ho budou mít. ;-)Tady v tom receptu ale není zelený pepř je to kampotský černý a fermentovaný ten se dá koupit jen na internetu nebo v Království chuti, možná u některého prodejce koření.:-K Přeji krásný víkend (tady je opět černo, dlouho nepršelo):-K.

Tak ráda bych překvapila rodinu s tímto, určitě moc dobrým a lákavě vypadajícím obídkem ,ale :dnes jsem oběhla Albert, Lidl, Penny a bohužel, zelený pepř naložený jsem nikde neobjevila :-(

Krásné jídlo, víc není co dodat :yes::yes:

zdenka.s: :-) Moc děkuji Zdeničko, určitě šlo nebude to bílé ale nevadí udělej to jako houbovou omáčku. :-K Přeji krásný zbytek dne

Marie Svarcova: opět parádní recept, dokonale popsaný postup a krásná fotka :yes::yes::yes:
Zaujala mě ta zmínka o žampionech na klínky :-O
Můj nesnáší smetanu ,šlo by to bez ní ?Třeba s trochou vývaru ?
Maruško ,Ty jsi prostě neskutečná :-K:-K:-K

Suroviny:
panenka vepřová, pepř, olej olivový, sůl, žampióny, smetana ke šlehání, pepř zelený sterilovaný, máslo, olej

Přidat fotografie receptu