Dvoubarevný piškot s polevou
Máte chuť na nadýchaný piškotový dezert s chutí kakaa? Vyzkoušejte tento vynikající dvoubarevný piškot politý jemnou kakaovou polevou ze zakysané smetany a nebudete litovat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 970 kJ / 4 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,07 g |
Tuky | 167,75 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 996 mg |
Sůl | 2,61 g |
Sacharidy | 646,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, špetku soli, postupně za stálého šlehání přidáváme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem, nakonec vešleháme olej. Vařečkou vmícháme do těsta sníh. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao rozmíchané s mlékem.
Krok 3: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 4: Formu vymažeme máslem a těsto klademe lžicí doprostřed. Střídavě klademe světlé a tmavé těsto stále na stejné místo doprostřed formy. Těsto se rozlévá a tvoří kruhy.
Krok 5: Formu s těstem vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut podle typu trouby. Poté necháme vychladnout.
Krok 6: Po vychladnutí připravíme polevu. Máslo rozpustíme v rendlíku, přidáme moučkový cukr a kakao, za stálého míchání necháme rozpustit. Pak vmícháme kysanou smetanu, odstavíme a umícháme dohladka.
Krok 7: Horké nalijeme na buchtu a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 1. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoubarevný piškot s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6yMy
Moje poznámka
Dvoubarevný piškot s polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6yMy
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 2 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
voda,
prášek do pečiva,
olej,
kakao holandské,
mléko,
máslo,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
smetana kysaná
Komentáře (14)