Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 972 kJ / 1 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,15 g |
Tuky | 103,57 g |
Vláknina | 31,86 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 443 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 100,11 g |
Postup přípravy
Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou. Krok 2: Do odměrky mixéru dáme 50 ml olivového oleje, přidáme šťávu z obou citronů, prolisovaný česnek, hořčici, oregano a med.
Vše rozmixujeme a nakonec vmícháme tekuté, ale už zchladlé máslo. Krok 3: Chřest omyjeme a odlomíme dřevnaté části (ty dáme do zeleninového vývaru).
Jednotlivé stonky poklademe vedle sebe a propíchneme ve dvou místech do špičky seříznutými špejlemi, lépe se budou obracet. Pokapeme zbylým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 2 minuty z každé strany. Krok 4: Hotový chřest stáhneme ze špejlí na talíře nebo do misky. Krok 5: Přelijeme připravenou omáčkou, posypeme nadrobeným balkánským sýrem a nastrouhanou kůrou. Krok 6: Podáváme ke grilovanému masu nebo jako salát s opečenou bagetou.
Zveřejněno 3. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilovaný chřest s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQkX
Moje poznámka
Grilovaný chřest s citronovo-máslovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQkX
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 16 minutami
Plněné ořechy
Handour před 27 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 52 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
chřest zelený,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
citron,
olej olivový,
koření oregáno sušené,
česnek,
hořčice dijonská,
med,
sýr balkánský
Komentáře (13)