Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené hovězí maso s pažitkovou omáčkou

Zbylo vám z polévky vařené hovězí maso? Připravte k němu jednoduchou krémovou omáčku z toustového chleba, mascarpone, žloutků, majonézy a pažitky a vychutnejte si ho s bramborami a vaší oblíbenou zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby uležení v lednici

15 min (15 min příprava, bez doby uležení v lednici)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 422 kJ /
818 kcal
Bílkoviny18,34 g
Tuky69,76 g
Vláknina2,53 g
Cholesterol 515 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy27,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z chleba odstraníme kůrku, namočíme ho do mléka a necháme vsáknout. Dáme ho do nádoby od ponorného mixéru a společně se žloutky krátce promixujeme. Krok 2: Přidáme majonézu, mascarpone a zbytek surovin, kromě pažitky. Vše promixujeme dohladka. Omáčku dochutíme a necháme v lednici uležet. Krok 3: Před podáváním vmícháme pažitku. Krok 4: Vařené maso podáváme přelité omáčkou s vařenými bramborami a doplníme oblíbenou zeleninou.

TIP: Jak umýt mixér snadno a rychle

Zveřejněno 5. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí maso s pažitkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8wl1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí maso s pažitkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8wl1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
maso hovězí, chléb toustový, mléko, žloutek, mascarpone, majonéza, omáčka worcesterová, ocet, sůl, pepř mletý, cukr, pažitka

Přidat fotografie receptu