Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na portském víně

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 195 kJ /
525 kcal
Bílkoviny3,98 g
Tuky35,20 g
Vláknina7,71 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 652 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy29,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme a po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 2: Vložíme do rozpáleného oleje s máslem a opečeme z obou stran. Krok 3: Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli se špekem.
Orestujeme a zalijeme vínem a vývarem. Krok 4: Vložíme bylinky a jalovec a maso dáme zpět, dusíme doměkka pod pokličkou.
Pokud je třeba, podlijeme. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, přidáme povidla a povaříme. Krok 6: Omáčku přecedíme a podle potřeby dochutíme solí.
Podáváme s knedlíkem.

TIP: Vaření s vínem

Zveřejněno 7. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na portském víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wWlq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na portském víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wWlq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

RubyRom: Jsou obě, ale nevím, jak je tomu na našem trhu. 🤔 Každopádně jdu do červeného. 😊😋 To se bude přítel divit, až mu zmizí ze sklípku. 😄

Moanka: červené, myslím, že Portské je jen červené. :-K

Mňam, to bych zkusila. 👩‍🍳 A prosím, možná hloupá otázka. To Portské víno bílé nebo červené? 🤔

Marie Svarcova: Moc děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto, také u nás oblíbené :-K

Suroviny:
pečeně vepřová, mouka hladká, sůl, pepř, olej, máslo, špek, vývar masový, víno, cibule, jalovec, dobromysl, libeček, povidla švestková

Přidat fotografie receptu