Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na másle s čerstvými bylinkami

Přemýšlíte co dobrého si dát k obědu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na vepřovou pečeni ochucenou voňavými bylinkami. Šťavnatou pečeni si skvěle vychutnáte se šťouchanými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby odležení v lednici

115 min (35 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 437 kJ /
1 777 kcal
Bílkoviny189,00 g
Tuky96,44 g
Vláknina13,11 g
Cholesterol 512 mg
Sodík 400 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy34,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou pečeni osolíme a jemně opepříme ze všech stran, zabalíme do fólie a uložíme na noc do lednice. Krok 2: Tymián, petrželku, rozmarýn, drcený kmín a oloupaný prolisovaný česnek smícháme. Do masa uděláme ostrým nožem zářezy a vpravíme do nich bylinky s kmínem a česnekem. Krok 3: Na oleji maso opečeme ze všech stran a vložíme do pekáčku. Přilijeme výpek, přidáme máslo, nakrájené šalotky, podlijeme trochou vody a vložíme přikryté do trouby. Krok 4: Během pečení maso obrátíme a podle potřeby podlijeme. Pečeme asi 60-80 minut. Krok 5: Podáváme se šťouchanými bramborami.

TIP: Jak připravit šťouchané brambory

Zveřejněno 10. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na másle s čerstvými bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJZjr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na másle s čerstvými bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJZjr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zdenka.s: Moc děkuji :-K to červené je jen propečení masa. Vypadá to na fotce jako paprika, ale je to jen od pečení.

RubyRom: to bude rodině (3 mužský) určitě chutnat :yes: prosím, co je to červené na mase ? Děkuji za odpověď :-K

Marie Svarcova: Moc děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: bylinky a máslo je skvělá kombinace :-K recept i foto se mi líbí

Suroviny:
pečeně vepřová, sůl, pepř, kmín drcený, česnek, tymián, petrželka, rozmarýn, olej, máslo, cibule šalotka

Přidat fotografie receptu