Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruské chlebíčky - zapečené

Kdepak chlebíčky! Pod tímto receptem se schovávají pořádné syté chleby obložené mohutnou vrstvou pochutin. Sýr, šunka, vejce - to vše zasytí a přitom bude skvěle vypadat. Vyzkoušejte tuto chlapáckou dobrotu.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 8 min

23 min (15 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 459 kJ /
1 066 kcal
Bílkoviny94,43 g
Tuky69,56 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 564 mg
Sodík 5,66 g
Sůl13,81 g
Sacharidy15,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na struhadle (velkých slzách) nastrouháme nahrubo sýr, přidáme na drobné kostičky nakrájenou kvalitní šunku, dvě lžíce majonézy, jedno celé vejce, sůl a všechno koření. Promícháme. Krok 2: Dáme pod rozpálený gril opéct chleba z jedné strany. Hlídáme. Opečený chléb vybereme a lžičkou na něj navrstvíme směs sýru a šunky na neopečenou stranu.
Takové množství, aby se vše propeklo, jde hlavně o propečenost vajíčka. Vrátíme pod grill a zapečeme. Krok 3: Ozdobíme a podáváme k sladkému čaji. Velmi lehký a výživný předkrm, nebo pohoštění a ještě lepší snídaně. Pokud nám zbyde směs, uložíme do lednice na snídani, nebo na další den.

TIP: Na co všechno použít strouhaný sýr

Zveřejněno 24. 5. 2023

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Recept je z nějakého ruského webu, ale je mírně upraven na naši chuť koření!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruské chlebíčky - zapečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx7vp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruské chlebíčky - zapečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx7vp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

bofinka: Ve směsi je vajíčko a dá se použít i šunka vcelku, sýr vcelku - koneček, nemusí to být zrovna nakrájeno na plátky, případně koneček šunkového salámu, který se nedá nakrájet na plátky. Takže na zpracovní čerstvých zbylých sýrů a uzenin - výborné.

bofinka: tipuji, že autorka jim dala tento název proto, že je má z ruského webu (viz. poznamka)

Takze zapecene ruske chleby, jen nechapu, co je na nich orig. ruskeho

:yes:Dělám je často, jsou moc dobré, vynikající večeře.:yes::-K:-K

:-)<3:yes::yes: ochutnala bych :-K

Suroviny:
šunka, sýr, chléb, vejce, majonéza, pepř mletý, koření čtyři pepře, sůl, feferonka, kapie, pažitka, nať cibulková

Přidat fotografie receptu