Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné žampionové klobouky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 275 kJ /
1 739 kcal
Bílkoviny52,27 g
Tuky78,09 g
Vláknina28,21 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,85 g
Sacharidy171,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a následně maso s rýží.
Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a kečup. Dodáme koření, prolisovaný česnek, sardelovou pastu a případně dosolíme. Krok 2: Po zhoustnutí podlijeme červeným vínem a necháme odpařit alkohol. Krok 3: Žampionové klobouky zbavené nožiček naplníme směsí, uložíme do pekáčku s pečicím papírem, vložíme do trouby a grilujeme.

TIP: Jak dlouho tepelně upravovat žampiony

Zveřejněno 26. 5. 2023

Poznámka autora Chlebajez

Masová směs poslouží vynikajícím způsobem rovněž na topinky, nebo s vařeným bramborem jako hlavní jídlo obohacené oblohou podle nápadu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné žampionové klobouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpVB1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné žampionové klobouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpVB1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo, cibule, maso mleté, rýže, rajče, pasta sardelová, tymián, česnek, kečup sladký, sůl, paprika sušená pálivá, víno červené, žampióny

Přidat fotografie receptu