Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbičky bílé shimeji na cibulce

Houba Shimeji neboli líhovec moučný je oblíbená v japonské kuchyni. S cibulkou, mrkví a zelím z ní během chvilky vytvoříte výborné jídlo, které můžete použít jako přílohu nebo jako hlavní chod s nudlemi nebo rýží.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 096 kJ /
262 kcal
Bílkoviny3,94 g
Tuky21,22 g
Vláknina4,71 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,10 g
Sacharidy12,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houbičky seřizneme od kořínků, propláchneme na cedníku a necháme okapat. Mrkev očistíme, nakrájíme šikmo na plátky a poté na julienne nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek nasekáme. Krok 2: Do rozehřáté wok nebo jiné hluboké pánve dáme olej a orestujeme nejprve mrkev. Přidáme cibuli a česnek, promícháme a necháme zesklovatět. Poté přidáme a restujeme houbičky, opepříme a restujeme cca 6-7 minut Krok 3: Přidáme na tenké nudličky nakrájené mladé zelí a rybí omáčku, promícháme a za minutu odstavíme. Krok 4: Podáváme samostatně, jako přílohu k masu nebo s uvařenými nudlemi, rýží, kuskusem apod. posypané lístky koriandru.

TIP: Asijské nudle - přehled a příprava

Zveřejněno 2. 6. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept je můj vlastní, koupila jsem houbičky a ostatní bylo co dům dal. Nudle jsem použila domácí ze špaldové mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbičky bílé shimeji na cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY8yp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbičky bílé shimeji na cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY8yp

Suroviny:
cibule šalotka, olej olivový, mrkev, zelí, česnek, omáčka rybí, pepř mletý, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu