Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a šlehačkou

Je to sice kalorická bomba v podobě tučného tvarohu a smetany, ale kdo by nezhřešil, když je to tak dobré! Jemný piškot ochucený rumem se rozplývá na jazyku a šlehačka s čokoládou pohladí naše chuťové pohárky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 775 kJ /
2 336 kcal
Bílkoviny81,04 g
Tuky151,64 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 1,29 g
Sůl3,36 g
Sacharidy161,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a vyšší plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení, jemně potřeným olejem. Krok 2: Na korpus ve šlehací míse vyšleháme vejce se solí a cukrem do pěny. Přidáme horkou vodu a olej a došleháme do husté bílé pěny. Krok 3: Pomocí ruční metličky zlehka vmícháme po částech směs z prosáté mouky, prášku do pečiva a kakaa. Krok 4: Těsto vlijeme do připraveného plechu. Urovnáme stěrkou vrch a dáme do předehřáté trouby. Krok 5: Jakmile těsto nabude, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme 15-20 minut. Když začne vonět a odlepovat se od stěn, bývá upečeno - zkusíme špejlí vpich uprostřed, pokud je suchá je hotovo. Řídíme se vlastní troubou. Krok 6: Dáme zchladnout na mřížku. Krok 7: Než korpus zcela vychladne ušleháme z tvarohu a ostatních ingrediencí krém. Necháme stát 5 minut, zhoustne a zpevní se. Krok 8: Vychladlý korpus pokropíme rumem. Necháme vsáknout, pak stěrkou navrstvíme a uhladíme krém. Krok 9: Dáme ještě ztuhnout do lednice, na dobu než ušleháme šlehačky. Krok 10: Ušlehané šlehačky přendáme do jednorázového nebo cukrářského sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na krém. Krok 11: Poté navrch nastrouháme na velkých slzách struhadla Margot čokoládu. Krok 12: Necháme vychladit a nakrájíme řezy nebo kostky.

Zveřejněno 4. 6. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept je z našeho rodinného receptáře. Mamka strouhala někdy ořechy někdy čokoládu, já dala Margot. Všechny čokolády mají trošku menší obsah než býval.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBNkN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBNkN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: :-) moc děkuji, já vůbec nemám krémy ráda a dala bych si třeba obyčejnou buchtu ale peču pro syna, který zase nerad něco jiného - všechno krémové a aby se to složilo do krabičky peču řezy. Skoro žádné neochutnám ale on vždy chválí;-) Užij si pěkný večer :-K

Marie Svarcova: Maruško mě vždycky dostanou ty tvé krémy:-QŘezy jsou moc hezké:-K

RubyRom: :-) Děkuji za komentář, dej si za mne , já to nemusím ale ráda to dělám pro druhé :-K Přeji krásnou , pohodovou neděli

Moc pěkné řezy, takové mám ráda. :-K:yes::yes:

Suroviny:
vejce, sůl, cukr krupice, voda, olej, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, tvaroh plnotučný, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr krupice, ztužovač, smetana, ztužovač, korpus, čokoláda margot

Přidat fotografie receptu