Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionové špízy z trouby

V kuchyni se žampiony dají připravit na mnoho různých způsobů. Můžete je dusit, vařit, smažit, péct i grilovat. Tyto houby které se považují za kulinářskou lahůdku nejen dobře chutnají, ale navíc i posilují imunitu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie117 kJ /
28 kcal
Bílkoviny2,77 g
Tuky0,11 g
Vláknina0,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,06 g
Sůl7,30 g
Sacharidy3,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího zipsáčku dáme vše na marinádu a přidáme dobře očištěné žampiony. Krok 2: Sáček uzavřeme a žampiony marinujeme cca 30 minut - několikrát sáček obrátíme. Krok 3: Zapneme troubu na 200 °C a než se zahřeje napícháme žampiony na namočené špejle, vždy po 5 kusech na porci. Krok 4: Urovnáme na zapékací tácek a lehce zakápneme olivovým olejem. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Krok 6: Pak posypeme čerstvými bylinkami a podáváme ke grilovanému masu, sýru nebo jen jako chuťovku.

TIP: Jak na žapmpiony

Zveřejněno 5. 6. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Viděla jsem na internetu a zkusila udělat podle své chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové špízy z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkLzp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionové špízy z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkLzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: :-)Drahuško, děkuji za komentář, stále tady vypadává ínternet, jak začne trochu pršet tak je přetížená síť jelikož každý sedí u Pc. Jsem moc ráda, že jsi to našla, jsou moc dobré a kvalitní značka - ať se daří samé dobroty :-K Krásný zbytek dne - vláha je potřeba.

Maruško, dnes jsme měly podobné chutě;-)Já jsem je dělala na sporáku.
Sojovky často používám a tak jsem si dala do google tu tvou Ponzu.Zajímavé čtení a hodně druhů surovin.Mě se líbí i ta orange a ocet černý rýžový. Už vidím to naložené masíčko:-Q:-D

Suroviny:
žampióny, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, citron, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu