Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené řízky z bůčku

Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? Vyzkoušejte třeba řízky z marinovaných plátků bůčku. Po odležení je stačí obalit a místo smažení upéct všechny najednou na plechu v troubě. Hotové jsou nejen úžasně šťavnaté, ale příjemně měkké.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení masa

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 112 kJ /
505 kcal
Bílkoviny13,38 g
Tuky44,92 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 152 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy10,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Všechny lehce pokapeme citronovou šťávou. Krok 2: Jogurt smícháme s hořčicí a maso z obou stran potřeme. Stačí, aby byly namazané, nemusí v tom plavat. Krok 3: Připravené maso dáme uzavíratelné krabičky a uložíme do lednice. Druhý den je vytáhneme hodinu před obalováním. Krok 4: Na plech dáme pečicí papír, potřeme ho malinko olejem a dáme do trouby na 220 °C vyhřát. Mezitím smícháme mouku se škrobem (v poměru 1:1) a vejce se smetanou. Krok 5: Řízky obalujeme klasicky - mouka, vejce a strouhanka. Uložíme na vyhřátý plech. Lehce pokapeme olejem smíchaným s paprikou. Krok 6: Plech přikryjeme alobalem nebo víkem a pečeme 15 minut. Poté odkryjeme a pečeme dalších 15-20 minut. Dle potřeby v polovině otočíme. Krok 7: Zkusíme vidličkou jestli je maso měkké. Podáváme s přílohou vhodnou k řízkům, třeba s bramborovým salátem.

TIP: Nejlepší řízky - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 6. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené řízky z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RYJK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené řízky z bůčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RYJK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Anna Kocikova: No já mohu říct, že když bůček přidávali k masu, to si dobře pamatuji. Ale u nás doma se nikdy řízky z bůčku nedělaly. Spíše byl na pomletí nebo pečení.

Marie Svarcova: Také si na to dobře pamatuji:-)Ale pan řezník byl velice hodný a vždy mi dal opravdu výstavní bůček.Řízky jsem nakládala do podmáslí a byly lepší než z krkovice:yes:

:-)<3:yes::yes: jo jo ty jsme dělávali když se k hovězímu musel kupovat i bůček a všem to chutnalo :-K

Suroviny:
bůček, jogurt, hořčice, citron, sůl, pepř mletý, mouka polohrubá, škrob kukuřičný, vejce, smetana, strouhanka, olej, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu