Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy

Horkovzdušná fritéza umožní přípravu smažených dobrot s minimem nebo dokonce úplně bez použití oleje. Krutony ze staršího pečiva jsou stejnoměrně opečené, krásně křupou a určitě se budou hodit do mnoha připravovaných pokrmů.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 196 kJ /
286 kcal
Bílkoviny8,60 g
Tuky2,15 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 624 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy55,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky o velikosti cca 1,5 x 1,5 cm. Krok 2: Dáme je v jedné vrstvě do děrovaného koše a zasuneme do horkovzdušné fritézy. Krok 3: Teplotu nastavíme na 175 °C a časovač na 2,5 minuty. Poté koš z fritézy vytáhneme, krutony prohodíme a koš opět vsuneme dovnitř přístroje. Krok 4: Teplotu nastavíme na 175 °C a časovač na 2,5 minuty. Krok 5: Krutony můžeme použít jako vložku do různých polévek. Také se hodí na dozdobení salátu.

TIP: Jak pracovat s horkovzdušnou fritézou

Zveřejněno 14. 6. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Na krutony jsou vhodné rohlíky 2-3 dny staré. Starší se ve fritéze hodně drolí.

U čerstvých nebo 1 den starých rohlíků se musí teplota nastavit na 180 °C a čas na 7-8 minut. V polovině protřepat a prohodit.

Na krutony z chleba jsou vhodné krajíčky chleba o síle cca 1 cm bez kůrky. Také staré 2-3 dny a nakrájené na kostičky 1,5 cm x 1,5 cm. Dělat na 180 °C 4 minuty a v polovině prohodit.

Ale v obou případech doporučuji po malinkých chvilkách do horkovzdušné fritézy nahlídnout a hlídat barvu. Je to jako u trouby, každá fritéza hřeje jinak. Já používám Delimano, 3,5 l.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYxz5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYxz5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

kevikula: Děkuji za zájem a hvězdičky;-):-KJsem ráda že se recept líbí.Krutonky se dají udělat i do zásoby do skleničky se šroubovacím víčkem.

Díky za dobrý nápad :-K
Je to lepší než rozehřívat velkou troubu nebo smažit na pánvi. :-)

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-KTěch pokusů s teplotou a časem bylo víc,než se mi podařilo vychytat tu správnou barvu:-8

:-)<3:yes: vypadají krásně a perfektně vysvětleno :yes::-K

Suroviny:
rohlík

Přidat fotografie receptu