Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 381 kJ / 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,34 g |
Tuky | 34,01 g |
Vláknina | 3,99 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 304 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 92,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce našleháme s cukrem, nakonec opatrně vmícháme mouku.
Krok 2: Upečeme na menším plechu piškot.
Krok 3: Mezitím si utřeme máslo a postupně do něj přidáváme po troškách rozehřátou čokoládu.
Krok 4: Necháme trochu vychladnout a pak znovu vyšleháme.
Krok 5: Vychladlý piškot rozkrájíme na obdélníčky, promažeme krémem a vrstvíme na sebe.
Krok 6: Pak jim trochu hrany seřízneme do pyramidky a přeneseme na rozválený plát marcipánu. Ten nevykrajujeme, jen se snažíme ho rozválet přibližně do kulata.
Krok 7: Pak marcipán obalíme kolem piškotového korpusu. I když by k tomu člověk potřeboval třetí ruku jde to velmi lehce, když si část marcipánu podepřete válečkem dle obr., protože marcipán se na krém "přilepí".
Krok 8: Pak jen ovineme z bílého marcipánu "provaz" spletený ze dvou válečků a pomocí rozehřáté čokolády přilepíme čokoládové penízky.
Zveřejněno 28. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pytel peněz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Rr0
Moje poznámka
Pytel peněz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Rr0
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 6 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 7 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka s drožďovými nočky
Neregistrovaný před 7 minutami
Bezé sopky
Neregistrovaný před 9 minutami
Augustiniánský koktejl
Neregistrovaný před 29 minutami
Bláznivý koláč ke kafíčku
Neregistrovaný před 33 minutami
Cuketový chlebíček s pistáciemi
Neregistrovaný před 41 minutami
Soukenický sekaný řízek
Neregistrovaný před 50 minutami
Zapékaný květák se žampiony
Neregistrovaný před 1 hodinou
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Neregistrovaný před 1 hodinou
Dobroty z listového těsta
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
dort mesec,
čokoládové peníze,
maminčiny recepty.cz,
dort peníze,
dort z peněz,
jak udelat marcipan,
jak rozvalet marcipan,
maminčiny dorty,
dort pytel,
měšec na peníze,
dort měšec s penězi,
dort s penězi,
piškot bez vajec,
jak udělat penize,
dort měšec s penízky,
dort měšec peněz,
pečení bez vajec,
pytel na peníze,
maminčiny recepty dorty,
měšec dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
máslo,
čokoláda na vaření,
marcipán,
zdobení penízky čokoládové
Komentáře (50)