Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelizovaná cibule s feferonkou ve varném mixéru

Pokud máte rádi sladkokyselou a lehce pálivou chuť kupovaných omáček ke grilování, zkuste připravit karamelizovanou cibuli. Kombinace chutí je rafinovaná a přitom výroba tak jednoduchá. Hodí se k masu i k uzeninám.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 33 min

38 min (5 min příprava + 33 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 266 kJ /
1 259 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky24,95 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,00 g
Sacharidy245,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Feferonky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Krok 2: Do nádoby mixéru nalijeme olej, přidáme cibuli. Spustíme mixér na nejvyšší možnou teplotu (160 °C) na 8 minut. Krok 3: Přidáme feferonky, ocet, cukr a sůl. Spustíme pomalé míchání a zpětný chod. Necháme přístroj pracovat 25 minut při teplotě 120 °C. Krok 4: Hotovou cibule je určena k rychlé spotřebě. Přelijeme ji do zavírací sklenice a skladujeme v lednici.

TIP: Omáčky ke grilování - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 14. 7. 2023

Poznámka autorky zuzi777a

Ideální způsob zpracování zbylé loňské cibule (nevyklíčené). Hotová cibule se hodí k masu i uzeninám. Po zhotovení vypadá dost řídká, ale po vychladnutí má konzistenci marmelády.

Recept je původně z platformy pro varný mixér, mnou lehce upravený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizovaná cibule s feferonkou ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk2EL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelizovaná cibule s feferonkou ve varném mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk2EL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Jde to samozřejmě i na sporáku, ale přiznám, že v mixéru je to bez práce, míchání a hlídání aby se to nepřipeklo. 🙂

:-)<3:yes: zajímavý recept ale ten přístroj nemám ani nebudu mít :-K

Suroviny:
cibule, olej olivový, cukr, sůl, ocet vinný červený, feferonka

Přidat fotografie receptu