Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák z horkovzdušné fritézy

Moderní přístroje v kuchyni šetří čas i energii. V případě horkovzdušné fritézy zároveň neutrpí tolik naše zdraví, jako při klasickém fritování ve vyšší vrstvě oleje. Ošidíme množství tuku, ale zároveň si dopřejeme luxus smažených dobrot.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 26 min Doba přípravy: 8 min Doba tepelné úpravy: 18 min

26 min (8 min příprava + 18 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 283 kJ /
307 kcal
Bílkoviny18,96 g
Tuky24,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 546 mg
Sodík 217 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy3,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozšleháme s mlékem a trochou soli. Květák rozebraný na růžičky a s minimem košťálu namáčíme ve vejcích a obalujeme ve strouhance. Krok 2: Obalené růžičky položíme do děrovaného koše horkovzdušné fritézy a mašlovačkou (nebo pomocí rozprašovače) opatrně naneseme trochu oleje. Ještě malinko osolíme a koš zasuneme do přístroje. Krok 3: Teplotu nastavíme na 175 °C a časovač na 10 minut. Po této době koš vyjmeme, růžičky otočíme, opět naneseme trochu oleje a malinko osolíme. Krok 4: Koš zasuneme do fritézy, teplotu nastavíme na 180 °C a časovač na 8 minut. Průběžně kontrolujeme barvu opečení, každá fritéza může hřát jinak. Krok 5: Než je květák hotový, na sporáku v kastrůlku necháme rozpustit máslo, kterým na talíři květák i případnou přílohu přelijeme. Přílohu podáváme podle vlastní chuti.

TIP: Nejlepší recepty z horkovzdušné fritézy

Zveřejněno 20. 7. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Květák dělám v HF nepředvařený. Růžičky se v rozšlehaných vejcích dobře prolévají lžící po jednom kuse v malé hlubší misce a následně prohazuji ve strouhance, která je v mikrotenovém sáčku. Košťál upotřebíme do polévky, nebo na pomazánku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQD7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQD7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Hella: Helenko děkuji:-KKvěták byl hezky upečený,ale ne tak moc dozlatova.Někdy fotím manželovým mobilem a mu to fotí až moc barevně:-(

Vypadá velmi dobře dozlatova upečený.<3:-K

Jaromira18: Jarunko,děkuji Ti:-KV tom horku je HF mojí záchranou:-8Neohnu se do normální trouby a na 2 porce jídla je škoda ji vůbec rozehřívat:-)

:yes::yes:Moc se mi to líbí, také moc ráda používám horkovzdušnou fritézu.:-K:-K

Eja57: Ano,Evičko,i na trojobal jsou sáčky k nezaplacení:yes:Jako dítě jsem o prázdninách u babičky hrozně ráda obalovala malinké hříbky z nedalekého lesa:-)Ale to následné smažení jsem babičce teda vůbec nezáviděla:-8

mika59: Eja57: Marie Svarcova: Moc vám všem děkuji za milé komentáře:-8:-K
V tomto hodně teplém počasí se snažím využívat spotřebiče a hrnce u kterých se nemusí stát,hlídat a míchat:-DJen lituji,že jsem si nepořídila HF o něco větší:-(

Skvělé,:yes: taky často HF zaměstnávám:-)

Dovolila bych si upozornit na ten trik v poznámce. Používám i na trojobal, v jednom pytlíku prohodim s moukou, pak v misce vejce a v dalším pytlíku do strouhanky. Geniální, málo práce i nádobí.

Fotka je krásná jako vždy:-K

:-)<3:yes::yes: máš můj obdiv, jak všechnu tu krásu a dobrotu zvládáš, neuvěřitelné a krásné foto:-K

Suroviny:
květák, vejce, mléko, sůl, strouhanka, olej, máslo

Přidat fotografie receptu