Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou

Lehká piškotová roláda potřená nejen pikantním džemem, ale i kokosovým krémem vám zajisté zachutná. V kokosu je obsažena řada minerálních látek a vitamínů pro posílení činnosti mozku. Takže si nejen pochutnáte, ale uděláte něco i pro své zdraví!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 7 min

47 min (40 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 736 kJ /
3 522 kcal
Bílkoviny84,74 g
Tuky228,34 g
Vláknina29,60 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 736 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy267,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko s pudinkovým práškem svaříme dohusta. Krok 2: Kokos s mlékem uvaříme na hustou kaši. Krok 3: Obojí necháme vychladnout a pak obojí dáme do mísy, přidáme extrakt, rum, máslo a cukr a ušleháme dohladka. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 6: Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 7 minut podle typu trouby. Krok 7: Horký plát těsta jemně pocukrujeme, aby se neslepil a horký ho stočíme do rolády, přitom odstraňujeme papír. Krok 8: Po vychladnutí roládu rozbalíme, potřeme marmeládou a pak krémem. Stočené roládě ještě potřeme povrch krémem a posypeme strouhaným kokosem. Krok 9: Necháme do druhého dne v lednici.

TIP: Nadýchaná piškotová roláda - rady a tipy

Zveřejněno 28. 7. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD6K3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD6K3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Merylas (moderátorka): Moc děkuji, už jsem jí přidala.:-K

RubyRom: Moc prosím, nešla by přidat tato marmeláda i jako recept? Nezapadla by a každý by ji našel. :-* Děkuji moc. :-K

Janee: Bezinková marmeláda s jablky
1,5 kg bobulí bezinek
4 jablka
2 citrony
100 g krupicového cukru
500 g želírovacího cukru
Bobule bezinek opláchneme a dáme do hrnce, přidáme 100 g cukru a uvaříme, když bobulky pustí šťávu vše propasírujeme. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, rozmixujeme a přidáme do šťávy, dále přidáme šťávu ze dvou citronů, celkem potřebujeme na jednu dávku 1 kg této směsi, pokud je málo přidáme ještě jablka. Vsypeme želírovací cukr, promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu, (během vaření sbíráme pěnu) vaříme nejméně 5 minut a počátku varu. Na talířek dáme trošku marmelády a zkontrolujeme zda dobře želíruje. Pokud želíruje málo, přidáme ještě lžičku kyseliny citronové. Horkou marmeládou naplníme sklenice a ihned uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět.

Dobrý den,
a o recepty na bezinkovou marmeládu bych mohla pěkně poprosit :-):-):-).
Děkuji Jana

Marie Svarcova: moc děkuji, trochu se mi sice rozjela, ale chuťově moc dobrá.

:-)<3:yes::yes: pěkná roládka :-K

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek, marmeláda, mléko, pudink kokosový, kokos strouhaný, mléko, cukr, máslo, extrakt vanilkový, rum, kokos

Přidat fotografie receptu