Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelené penízky s vajíčkem

Konzumace čočky na Nový rok k obědu by nám měla zaručit dostatek financí. Nicméně čočka, navíc naklíčená, je bohatá na vitamíny, minerály a tak by měla být součástí našeho jídelníčku průběžně po celý rok.

Hodnocení receptu je 3,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 dny klíčení čočky

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 dny klíčení čočky)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 044 kJ /
967 kcal
Bílkoviny45,03 g
Tuky51,56 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy67,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku zalijeme trochou vody (aby nebyla zcela ponořená) a necháme klíčit dva dny, s pravidelným proplachováním ráno a večer. Krok 2: V pánvi rozpustíme máslo, na kterém naklíčenou čočku prohřejeme, osolíme. Krok 3: Na oleji osmažíme vajíčko na volské oko. Podáváme společně s čočkou.

TIP: Dokonalá volská oka

Zveřejněno 2. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelené penízky s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp6lZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelené penízky s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp6lZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Simona Skolakova: milá Simono, je to zábava<3:-K:-D

Chlebajez: Žlutými hvězdami se hodnotí recepty, které se uživatelům líbí. Je možnost přidat jednu až pět hvězd a tím hodnotit. Čím víc hvězd, tím větší spokojenost s receptem. :-K

Chlebajez: joj ty ses rozohnil:-D:-D:-D:-Dvždyť snad o nic nejde tady se hvězdičky dávají když se receptík líbí a tobě je to málo????Asi jsi měl dnes špatný den!!!:-KJinak mě se tvé receptíky líbí,ale nelíbí se mi když se čertíš a myslím,že nemáš proč:-K:-K:-K:-K

dámy a možná i pánové děkuji za všechny vesmírné hvězdy, jinak mám své v 53. galaxii. Netuším co zde zanmenají hvězdy žluté. třeba mi to někdo vysvětlí

lenka.janatkova (moderátorka): milá Lenko, trpělivost při klíčení, ale výsledek jistě oceníš, jsem s podzravem: Stálý oheň pod hrncem

Marie Svarcova: milá Maruško, děkuji za reakci, takto naklíčená čočka se dá jíst i studená bez másla...<3

:-)<3:yes::-K

čočku mám ráda na všechny způsoby, určitě vyzkouším :-)

Suroviny:
čočka, vejce, máslo, olej, sůl

Přidat fotografie receptu