Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková a jablečná povidla

Léto se nese ve znamení příprav na zimu. Alespoň, co se týče zavařování a vaření marmelád a povidel. Když pak v zachmuřelém počasí dostanete chuť třeba na frgál, můžete sáhnout po těchto povidlech. A jestli jablečná, švestková či hrušková, to už necháme na vás.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 55 min

95 min (40 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 321 kJ /
3 184 kcal
Bílkoviny8,08 g
Tuky7,18 g
Vláknina52,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy703,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce omyjeme a zbavíme pecek (jablka oloupeme a zbavíme jadřinců), nakrájíme a dáme do hlubšího pekáče. Pokapeme octem a vložíme do vyhřáté trouby. Krok 2: Pečeme na 250 °C 25 minut bez míchání. Pak otevřeme troubu, posypeme ovoce polovinou cukru a pečeme dalších 15 minut, opět bez míchání. Pak přidáme druhou polovinu cukru a pečeme dále 15 minut bez míchání. Krok 3: Pak ovoce rozmixujeme tyčovým kovovým mixérem, přidáme rum, skořici a hřebíčky. Naplníme umyté a čisté sklenice, otřeme hrdlo a ihned horké uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru. Po 5 minutách obrátíme zpět.

TIP: Oblíbené recepty na frgály

Zveřejněno 9. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená švestková a jablečná povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6lXK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená švestková a jablečná povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6lXK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
jablko, cukr, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu