Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem

Korpus plný chutě čokolády a oříšků, kterou ještě zvýrazní známá lískooříšková pomazánka. K tomu lehký tvarohový krém nadýchaný šlehačkou a jemný po mascarpone doplněný kyselostí čerstvých malin. Ta chuť je naprosto božská!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaHryzka MiskaHryzka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min + asi 2,5 hodiny chlazení

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava, + asi 2,5 hodiny chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie72 336 kJ /
17 289 kcal
Bílkoviny269,02 g
Tuky1 187,54 g
Vláknina125,50 g
Cholesterol 3,34 g
Sodík 2,02 g
Sůl3,46 g
Sacharidy1 297,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lieskové oriešky si opražíme v trúbe vyhriatej na 160 °C, pražíme ich asi 10-15 minút, občas premiešame a potom ich ošúpeme zo šupky vzájomným trením kuchynskou utierkou, pomelieme ich. Polovicu čokolády nastrúhame na jemno. V miske zmiešame múku, orechy, kakao, a prášok do pečiva. Krok 2: Vyšľaháme si maslo, polovicu kryštálového cukru a rum, a po jednom primiešame vajcia. Nakoniec k vajciam zapracujeme múčnu zmes s mliekom a so strúhanou čokoládou. Krok 3: Trúbu vyhrejeme na 175 °C. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do nej cesto a formu dáme do trúby. Pečieme na strednej mriežke približne 60 minút, čas je orientačný, korpus pred vytiahnutím z trúby skontrolujeme zapichnutím dreveného špáratka do jeho stredu, ak ho vytiahneme suché, korpus je upečený. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť. Krok 4: Vychladnutý korpus dáme opäť do okrúhlej formy. Zohrejeme si nutelu a natrieme ňou povrch korpusu, chladíme ho asi 30 minút. Krok 5: Rozmixovaný tvaroh zmiešame s mascarpone a so zvyšným kryštálovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom do tuha a primiešame ju do krému. Potom opatrne do krému zapracujeme aj 500 gramov čerstvých malín. Krok 6: Krém nanesieme na korpus vložený vo forme a rozotrieme ho, uhladíme na povrchu a ozdobíme zvyškom čerstvých malín. Hotovú tortu dáme chladiť aspoň na 2 a pol hodiny, prípadne ju chladíme dlhšie počas noci. Krok 7: Zvyšnú čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, a na tenko ju natrieme na tvrdú hladkú podložku, necháme stuhnúť. Pomocou ostrého noža zoškrabujeme z čokolády po jej povrchu čokoládové hoblinky. Čokoládovými hoblinkami na záver dozdobíme povrch torty.

TIP: Jak skladovat a zpracovat maliny. Jednou z možností je mražení

Zveřejněno 13. 8. 2023

Poznámka autorky MiskaHryzka

Vyzerá možno jednoducho a obyčajne, jej príprava je pomerne nenáročná, ale jej chuť je božská. Korpus je nasýtený chuťou čokolády a orieškov, ktorú ešte zvýrazní vrstva nutely. Aj samotný korpus chutí výnimočne dobre. Tvarohový krém je ľahučký a svieži, nadýchaný šľahačkou, a jemný po mascarpone, výborne ho dochutí sladkosť a kyslosť čerstvých malín. Táto nenápadná malinová torta je naozaj božská, veľmi chutná, šťavnatá a osviežujúca, vždy sa na ňu veľmi teším, snáď so mnou budete súhlasiť, keď si ju upečiete a ochutnáte, dobrú chuť vám prajem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQoG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQoG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
čokoláda hořká, mouka špaldová hladká, ořechy lískové, kakao, prášek do pečiva, máslo, cukr krystal, rum, vejce, mléko, nutella, tvaroh, mascarpone, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, šlehačka, maliny

Přidat fotografie receptu