Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem
Korpus plný chutě čokolády a oříšků, kterou ještě zvýrazní známá lískooříšková pomazánka. K tomu lehký tvarohový krém nadýchaný šlehačkou a jemný po mascarpone doplněný kyselostí čerstvých malin. Ta chuť je naprosto božská!
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 72 336 kJ / 17 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,02 g |
Tuky | 1 187,54 g |
Vláknina | 125,50 g |
Cholesterol | 3,34 g |
Sodík | 2,02 g |
Sůl | 3,46 g |
Sacharidy | 1 297,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lieskové oriešky si opražíme v trúbe vyhriatej na 160 °C, pražíme ich asi 10-15 minút, občas premiešame a potom ich ošúpeme zo šupky vzájomným trením kuchynskou utierkou, pomelieme ich. Polovicu čokolády nastrúhame na jemno. V miske zmiešame múku, orechy, kakao, a prášok do pečiva.
Krok 2: Vyšľaháme si maslo, polovicu kryštálového cukru a rum, a po jednom primiešame vajcia. Nakoniec k vajciam zapracujeme múčnu zmes s mliekom a so strúhanou čokoládou.
Krok 3: Trúbu vyhrejeme na 175 °C. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do nej cesto a formu dáme do trúby. Pečieme na strednej mriežke približne 60 minút, čas je orientačný, korpus pred vytiahnutím z trúby skontrolujeme zapichnutím dreveného špáratka do jeho stredu, ak ho vytiahneme suché, korpus je upečený. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
Krok 4: Vychladnutý korpus dáme opäť do okrúhlej formy. Zohrejeme si nutelu a natrieme ňou povrch korpusu, chladíme ho asi 30 minút.
Krok 5: Rozmixovaný tvaroh zmiešame s mascarpone a so zvyšným kryštálovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom do tuha a primiešame ju do krému. Potom opatrne do krému zapracujeme aj 500 gramov čerstvých malín.
Krok 6: Krém nanesieme na korpus vložený vo forme a rozotrieme ho, uhladíme na povrchu a ozdobíme zvyškom čerstvých malín. Hotovú tortu dáme chladiť aspoň na 2 a pol hodiny, prípadne ju chladíme dlhšie počas noci.
Krok 7: Zvyšnú čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, a na tenko ju natrieme na tvrdú hladkú podložku, necháme stuhnúť. Pomocou ostrého noža zoškrabujeme z čokolády po jej povrchu čokoládové hoblinky. Čokoládovými hoblinkami na záver dozdobíme povrch torty.
Zveřejněno 13. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxQoG
Moje poznámka
Malinový dort s tvarohovým krémem a čokoládovo-oříškovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxQoG
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 4 sekundami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 3 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 4 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 6 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 19 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 20 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 20 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 20 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
mouka špaldová hladká,
ořechy lískové,
kakao,
prášek do pečiva,
máslo,
cukr krystal,
rum,
vejce,
mléko,
nutella,
tvaroh,
mascarpone,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový,
šlehačka,
maliny
Komentáře