Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedmihradské skládané zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 892 kJ /
3 320 kcal
Bílkoviny154,90 g
Tuky226,13 g
Vláknina17,45 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 7,97 g
Sůl19,39 g
Sacharidy158,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí. Krok 2: Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso, přebranou a propranou rýži, papriku, sůl, podlijeme 1/4 l vody a dusíme v troubě pod pokličkou do měkka. Krok 3: Zapékací mísu vytřeme tukem, vložíme asi 1/3 dušeného zelí, dále rýži s masem, na plátky nakrájenou klobásu a vejce. Takto postupujeme, až spotřebujeme veškeré suroviny. Krok 4: Zprudka zapečeme, zalijeme kysanou smetanou a znovu krátce zapečeme.

Zveřejněno 28. 8. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj. časopis - Pokrmy ze zelí

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sedmihradské skládané zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voyg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sedmihradské skládané zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voyg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak uvařeno na zítra a je to výborné. Akorát jsem suroviny nevážila a trochu jsem to přepískla s rýží. Takže mám ještě misku ochucené rýže v lednici, tak s tou budem improvizovat zítra na večeři. Jo a smíchala jsem zakysanou smetanu se sladkou , ale je to výborné, a krásně barevné. Plusový bod udělen

rozhodně bodík a nic nemaž:yes::-))

:-p:yes:

Hani proč bys něco mazala? Tak jak říkáš suroviny, koření....a jinak fotopostup máš nádherný...:-):yes:

Nevšimla jsem si, že tu je toho zelí tolik, zadala jsem si... sedmihradské... nic takového tu nebylo, tak jsem recept vložila a teď jsem všechny recepty prošla a i když jsou hodně podobné, liší se různými surovinami, sladká nebo kysaná smetana, vejce natvrdo, různé koření, bobkový list, kmín atd., tak ať si každý vybere recept jaký chce, no a pokud budou námitky, nemám problém recept vymazat.:-D

...Hani, i když je to tady několikrát, dík za připomenutí...kombinace rýže, zelí, maso je úúúúúžasná...:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
sedmihradské vrstvené zelí, skládané zelí, kološvárské zelí skládané, pokrmy ze zelí, sedmihradské zapékané zelí, kološvárské zelí vrstvené, sedmihradké zelí, sedmihradské maso, skládané kološvárské zelí, kološvárské vrstvené zelí, vrstvené zelí zapečené, sedmihradské zalí, skládané maso, zapečené zelí s kysanou smetanou, sedmihradske zeli s ryzi, skladaný zelí, vepřové maso s kysanou smetanou, smetanové zelí, sedmigradske zeli, recepty se zelím

Suroviny:
zelí kysané, sádlo, rýže, maso vepřové, vejce, klobása, slanina libová, cibule, smetana kysaná, paprika sušená sladká, sůl

Přidat fotografie receptu