Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová pýchavka na topinku

Najít vatovec nebo-li pýchavku je radost. Jemná chuť a opravdu hodně hmoty na kuchyňskou úpravu. Proč ale opakovat stále stejné recepty? Zkuste naši chutnou směs k topince. Budete příjemně překvapeni.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 131 kJ /
987 kcal
Bílkoviny35,40 g
Tuky80,31 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,71 g
Sacharidy25,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pýchavku nakrájíme na drobné kousky. Cibuli, papriku a slaninu na kostičky. Krok 2: Na pánev dáme vyškvařit slaninu s máslem. Přidáme cibuli, kmín a po chvíli papriku. Krok 3: Krátce restujeme a přisypeme pýchavku. Malinko podlijeme vodou a dusíme a mícháme cca 10 minut. Krok 4: Mezitím rozšleháme vejce se smetanou. Přilijeme ke směsi a necháme srazit do krémové konzistence. Krok 5: Nakonec směs dochutíme solí a pepřem. Podáváme s topinkami opečenými na sucho a sypeme sýrem.

TIP: Jak připravit pýchavky

Zveřejněno 18. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová pýchavka na topinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQX2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová pýchavka na topinku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Pýchavku máme doma moc rádi, jen máme smůlu, hodně dlouho jsme ji neměli . Máš to super! :-K:yes::yes:

:-)<3:yes::yes: souhlasím, že je to skvělý nápad, prima recept a opět krásné foto :-K

Miladko,díky za príma nápad:yes::-KJá dělám pýchavku jen jako řízky,v těstíčku nebo zadělávanou:-8Toto bude krásná změna;-)

kimlo: Ten talíř je můj vlastní, mám celou sadu. Dostala jsem ji od syna, nechal to vytisknout. :-K

zdenka.s: Jo já ji loupala, myslela jsem, že se to ví. Dopíšu to do receptu. Jde to krásně oloupat, jako žampion.

Perfektné! Kde sa dá prosím kúpiť ten tanier? <3

mika59: děkuji Miládko, za tip s čerstvým chlebem 👍 jen jsem se teď dočetla, že pýchavku je třeba oloupat , to koukám, já jí nikdy ( 45let )neloupala ,jen očistila . . . .

zdenka.s: Zdeničko děkuji moc, bylo to moc dobré. Určitě stačí jen čerstvý chleba, nemusí být topinka.:-K:-K

Perfektní 👍👍 včera manžel přinesl pýchavku , tak byla smažená klasika,kterou dělám už roky a chtělo to změnu .Už se těším na další, protože tohle nemůže být jiné než mňamózní.
Děkuji za recept a máte můj obdiv za skvělý nápad :-K:-K:-K

Suroviny:
houba pýchavka, vejce, slanina anglická, cibule, máslo, paprika čerstvá červená, smetana, kmín drcený, sůl, pepř mletý, topinka, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu