Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pracny hnědé

Pracny neboli medvědí tlapky jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky. Jeho příprava je komplikovanější jen v tom, že potřebujete formičky, ve kterých těsto na pracny pečete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

arrefeena

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby chlazení těsta

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby chlazení těsta)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 373 kJ /
5 108 kcal
Bílkoviny61,69 g
Tuky289,63 g
Vláknina22,16 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy552,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady smícháme rukama a propracováváme déle, někdy se díky ořechům špatně pojí dohromady. Krok 2: Těsto dáme vychladit do lednice, kde vydrží i několik dní. Krok 3: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.
Kovové formičky vymažeme tukem, silikonové vymazávat nemusíme. Krok 4: Formičky naplníme těstem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 10-15 minut. Krok 5: Upečené se poznají pokud jsou ve formičce ještě trochu měkké, ale lepší je jednu vyklopit a nechat vychladnout. Krok 6: Po upečení se můžou celé obalovat v moučkovém cukru, ale stačí je jen jemně pocukrovat, nebo je podávat i necukrované.

TIP: Desatero: Pracny - odpovědi na otázky

Zveřejněno 19. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pracny hnědé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERq7v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pracny hnědé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERq7v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Už přivoláváš vánoce? :yes: :-D:-D:-D

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, ořechy vlašské, ořechy vlašské, kakao, skořice, koření hřebíček, amonium, tuk

Přidat fotografie receptu