Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

MEDOVNÍK vol.2

I když je medovník poměrně náročný na přípravu, podle tohoto receptu se vám jistě povede. Pláty medového těsta ochucené sirupem a proložené krémem z karamelového Salka, ořechů a másla chutnají naprosto báječně.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eevous Eevous

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chlazení

95 min (60 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 858 kJ /
7 853 kcal
Bílkoviny89,05 g
Tuky445,56 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 6,79 g
Sůl0,36 g
Sacharidy818,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nad párou v kovové misce vyšleháme krém z másla, cukru, vejce, medu a smetany. Krok 2: V další misce smícháme mouku a jedlou sodu a přidáme teplý krém a kakao. Mělo by vzniknout polotuhé těsto. Přikryjeme a necháme 15 minut odpočinout. Krok 3: Těsto rozdělíme na 5 stejných dílů. Každý díl na pečicím papíře vyválíme na cca 2 mm silnou placku a vykrojíme z ní kruh o průměru 20-25 cm. Zbylé odřezky těsta dáme stranou a upečeme nakonec. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Každé vykrojené kolo přeneseme i s papírem na plech a pečeme 7 minut. Řídíme se zkušeností se svou troubou. Po upečení necháme placky ztuhnout. Krok 6: Smícháme všechny suroviny na krém a utřeme je nebo vyšleháme do krémové konzistence. Lepší je řidší konzistence, která při nanášení nestahuje vršek těsta. Krok 7: Krém rozdělíme na 5 dílů, aby bylo stejné množství na potření každého dílu a ještě zbylo na potření dortu. Krok 8: Z uvedených surovin umícháme sirup a potřeme jím lehce spodní plát medovníku. Na něj navrstvíme díl krému a přiložíme další plát korpusu. Ideální je potírat sirupem z obou stran každý plát. Krok 9: Celý dort pomažeme posledním dílem krému. Krok 10: Nakonec ještě nasekáme 60 g vlašských ořechů a upečené odřezky těsta, smícháme je a směsí posypeme strany a vršek medovníku. Krok 11: Medovník necháme v lednici uležet nejlépe přes noc.

TIP: Vlašské ořechy v kuchyni

Zveřejněno 23. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

MEDOVNÍK vol.2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z68oJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

MEDOVNÍK vol.2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z68oJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dneska jsem upekla tenhle medovník. Moc práce to není, to jen složitě vypadá. Udělala jsem víc krému z 250 g másla a Salko jsem nepřidávala,šla tam jenom jedna plechovka. Jen do másla jsem zašlehala lžíci moučkového cukru a přidala 90 g mletých ořechů. Krém je výborný, zítra nakrojím a ochutnám. Zbyl mi punčový rozvar, příště dělám míň. Rozvarem natřít a plát ihned uložit a znovu natřít, pak dát krém. Mazat rozvarem aspoň 2 x každou stranu plátu, bylo to suché. Ale chuťově nejlepší medovník, co jsem kdy jedla. Když budu péct příště už budu moudřejší. Mazat,mazat a mazat žádný zbylý rozvar s rumem.:-D

:-)<3:yes::yes: dá trochu práce ale je výborný, dělávám pro syna:-K

Pěkná fotka, je jak z cukrárny :-) Až bude příležitost, určitě vyzkouším. :yes:

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, soda jedlá, med, smetana, kakao, ořechy vlašské, máslo, salko karamelové, cukr krystal, voda, rum, ořechy vlašské

Přidat fotografie receptu