Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky z panenky ve vinném těstíčku

Jemná vepřová panenka obalená v netradičním, chuťově zajímavém těstíčku ze smetany a bílého vína rozhodně stojí za vyzkoušení. Ve fritovacím hrnci je připravená během chvilky. Podáváme ji s bramborovou kaší a zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odležení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odležení )

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 709 kJ /
648 kcal
Bílkoviny20,09 g
Tuky25,06 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 314 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy76,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky z očištěné panenky lehce naklepeme klouby ruky, opepříme a v uzavíratelné misce pokapeme olejem. Uložíme na 1 hodinu do chladu, nebo i přes noc. Před další úpravou maso vyjmeme a necháme odpočinout při pokojové teplotě cca 20 minut. Krok 2: Zapneme fritovací hrnec s olejem na 180° C a připravíme těstíčko k namáčení plátků. Do misky rozklepneme vejce, lehce osolíme a prošleháme ruční metličkou. Připravené maso obalíme v mouce a osolíme. Krok 3: K vejci přidáme mouku (můžeme použít i tu zbylou z obalování) a vytvoříme hustou směs. Do misky poté přilijeme vychlazené víno a postupně přiléváme za stálého míchání metličkou i vychlazenou smetanu. Vytvoříme vinné těstíčko, hustší než palačinkové, nemusí být úplně hladké, malé žmolky mouky nevadí. Krok 4: V mouce obalené plátky panenky namáčíme do těstíčka a pomocí dlouhých kleští na obracení masa vkládáme do oleje. Zároveň dáváme do fritovacího hrnce maximálně 3 kusy, těstíčko se nafoukne a potřebuje prostor. Krok 5: Smažíme dozlatova z obou stran cca 3-4 minuty a hotové vyndáme na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Krok 6: Podáváme se smetanovou bramborovou kaší a doplníme salátem nebo obložíme zeleninou.

Zveřejněno 28. 8. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept je ze sešitu po mé mamce, dělávala ve vinném těstíčku i smaženou zeleninu bez fritézy, v kastrůlku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky z panenky ve vinném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYgzN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky z panenky ve vinném těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYgzN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

mtvrdikova: Eja57: Jana Pá: :-) Děkuji všem za komentář a omlouvám se za opožděnou odpověď- nefungovalo mi nic na Topreceptech - dnes vyřešeno, vše OK . krásný den :-K tu panenku jsem měla obalenou jako medailonky ale pak se mi úspěšně podařilo všechny fotky vymazat a zbyla mi jen ta, kde jhsou ty medailonky nakrájené - pokud to někoho zmátlo tak se omlouvám a příště to vyfotím znovu :-K

třeba nám paní autorka napíše o čem je řeč ;-)

Recept vypadá krásně, ale také se mi zdá, že popsaný postup je jiný než na obrázku ;-) Jak je tedy lepší panenku udělat? :-K

Podle fotky mi připadá že byla panenka vcelku a ne plátky jak je psáno v receptu. Špatně vidím?

To těstíčko určitě vyzkouším, i ta obalená zelenina v něm určitě chutná moc dobře.:-)

Suroviny:
panenka vepřová, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, vejce, víno, smetana ke šlehání, mouka polohrubá, sůl, olej

Přidat fotografie receptu