Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jakofleky - mořská štika zapečená s rýží

Rýže je dobrým zdrojem škrobu, bílkovin a vlákniny, ale neobsahuje lepek. Ve spojení s mořskou štikou, také nazývanou hejk, která má bílé maso, je pevnější struktury a téměř bez tuku, je vhodná je pro jakoukoliv tepelnou úpravu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 490 kJ /
2 268 kcal
Bílkoviny95,22 g
Tuky54,04 g
Vláknina11,52 g
Cholesterol 987 mg
Sodík 4,95 g
Sůl11,74 g
Sacharidy346,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na drobné kousky nakrájenou mořskou štiku marinujeme v sójové omáčce s tymiánem, česnekem a pepřem. Krok 2: Potom tepelně zpracujeme i s marinádou na rozpáleném oleji, trvá to jen chvilku. Krok 3: Na pánev přihodíme propláchnutou rýži a vše promícháme. Do pekáčku vymazaného sádlem dáme opatrně promíchanou rýži s rybou a vložíme do trouby. Krok 4: Po cca 10 minutách horkovzdušného pečení na 180 °C přilijeme vejce rozmíchaná se smetanou a pokračujeme v pečení, až se vytvoří zlatavá kůrka.

TIP: Jakou smetanu zvolit pro zapékání

Zveřejněno 29. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jakofleky - mořská štika zapečená s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RW4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jakofleky - mořská štika zapečená s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RW4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mořská štika, rýže, vejce, smetana, sádlo, omáčka sojová, česnek, tymián, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu