Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký nedělní chlebíček

Vysoký, nadýchaný a lehoučký sladký chlebíček z domácí pekárny je vhodný třeba na snídani. Zkuste přidat strouhanou citronovou kůru nebo třeba skořici. To vše chlebíček zlehka provoní a pak už ho podáváme s meltou nebo bílou kávou suchý, či namazaný máslem.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 130 min Doba tepelné úpravy: 60 min

190 min (130 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 520 kJ /
2 992 kcal
Bílkoviny71,98 g
Tuky99,20 g
Vláknina15,96 g
Cholesterol 314 mg
Sodík 630 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy444,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdřív tekuté, pak zcela změklé sádlo a zbytek surovin, droždí uložíme nahoru na mouku) a použijeme program Sladký (program na sladké kynuté pečivo). Krok 2: Před třetím, posledním kynutím vytáhneme háky a rukou, namočenou ve studené vodě těsto ve formě urovnáme. Krok 3: Upečený chlebík po vytažení formy z pekárny necháme asi 5 minut odpočinout a teprve pak opatrně vyklepneme a hned postavíme na mřížku. Je měkounký, ale chládnutím zpevní.

Proč se upečená "cihlička" propadne?

Zveřejněno 12. 9. 2023

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na webu www.pekarnomanie.cz

Syrovátku používám sušenou, koupenou v lékárně (Sušený syrovátkový nápoj), není drahá. Pokud ji nemáte, dejte sušené mléko, nebo ji vynechejte, ale se syrovátkou je pečivo chutnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký nedělní chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZq4E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladký nedělní chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZq4E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

cathleen: Moc děkuji:-K

Anna Kocikova: jojo, do té to určitě vejde. A péct na cca 188-190 °C ;-)

cathleen: Ano,Ivuš,sekla jsem se;-)Je to obdélníková forma na biskupský chl.,cca 26/12/8cm.Za info moc děkuji a určitě vyzkouším:-8Díky:-K

Anna Kocikova: do srnčího hřbetu se to nevejde, je moc plytký, ale - nemáš hranatou formu na biskupský chlebík? Do té by se vejít mohlo ;-)

cathleen: Ivuš,vypověděla mi DP a recept se mi moc líbí:-KMůžu to péct v troubě a vejde se mi těsto do slik.formy na srnčí hřbet:-?

Marie Svarcova: děkuji, Maruško :-) je to takový lehoučký mazanec, opravdu velice vhodný ke snídani nebo večeři ;-)

Merylas (moderátorka): ano, syrovátka není v těstě nijak výrazně poznat (nějakou kyselostí či jinak) :-) ale pečivo příjemně dochutí. Sladké i slané.

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí, syrovátka do těsta je skvělá :-K

Kdysi jsem sušenou syrovátku do nějakého pečiva používala. Pokud se nepletu, máš s ní povícero receptů. :-K

Suroviny:
voda, vejce, šťáva citronová, olej, sádlo, cukr krystal, syrovátka sušená, mouka hladká, sůl, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu