Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku

Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na přepuštěném másle a dochutíme česnekem a petrželovou natí.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 1 hodina odležení filetů

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 1 hodina odležení filetů)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 662 kJ /
397 kcal
Bílkoviny0,87 g
Tuky39,91 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety tresky překrájíme, každý na 2 kousky, pokapeme citronovou šťávou z obou stran a necháme v chladu cca 1 hodinu. Krok 2: Poté filety osušíme papírovými utěrkami, osolíme, opepříme a můžeme lehce poprášit
Solamylem (udělá kůrčičku). Krok 3: Do rozehřáté pánve dáme olej a filety opečeme z jedné strany dozlatova cca 4 minuty, přidáme přepuštěné máslo, filety otočíme a opékáme z druhé strany. Krok 4: Přes filety přeléváme lžící rozpuštěné máslo a opékáme do zlátnutí. Jakmile začne ryba zlátnout, vypneme plotýnku a přihodíme na půl minuty plátky česneku. Dáme pozor, aby se nespálil, filety posypeme nasekanou natí a odstavíme. Krok 5: Podáváme na dušené basmati rýži přelité česnekovým máslem z pánve, s plátkem citronu. Hodí se i různě upravené brambory a salát dle vlastní chuti.

TIP: Ryby v naší kuchyni - recepty z kapra, pstruha nebo lososa? Stačí si vybrat

Zveřejněno 25. 9. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Pokud by byla ryba s kůží opékáme vždy nejprve kůží dolů a po opečení obrátíme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZq33

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZq33

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: :-) děkuji za komentář - a bylo to i dobré :-K Přeji krásné odpoledne :-)

Jednoduché a moc hezké:yes::-K

Suroviny:
treska, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, solamyl, olej olivový, ghee, česnek, petržel, citron

Přidat fotografie receptu