Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Flank steak na grilovací pánvi

Připravit šťavnatý a křehký flank steak není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. Stačí dodržet přesný postup a odměnou vám bude rozpadající se maso, vonící po bylinkách, které můžete podávat s opečenými bramborami nebo salátem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie394 kJ /
94 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky10,45 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vyndáme z chladničky aspoň 30 minut předem, aby mělo pokojovou teplotu. Krok 2: Poté z obou stran maso opepříme, až těsně před položením na rozpálenou pánev osolíme a můžeme přidat nasekaný rozmarýn (nebo šalvěj či jiné bylinky). Krok 3: Takto připravené maso potřeme zlehka olejem a vložíme na připravenou pánev. Opékáme cca 5 minut z každé strany, po druhém otočení snížíme stupeň tepla a steak potřeme bylinkovým máslem. Krok 4: Dáme stranou a zakryté alobalem necháme maso odpočinout 8 minut, aby při krájení nevytekla šťáva. Krok 5: Steak nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, maličko posolíme, opepříme a podáváme s různě upravenými bramborami a salátem dle vlastní chuti.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě

Zveřejněno 1. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Flank steak na grilovací pánvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYD4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Flank steak na grilovací pánvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYD4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Veronika.Hrozna: :-) Super :yes::yes::-K

Marie Svarcova: Máslo je, tak se do mohu pustit! Ne!:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna: :-) moc děkuji za komentář - to máslo tam mám také ;-) Přeji krásný zbytek dne :-K

Mňam, mňam! Ještě bych si na ten horký stejk, flákla kousek másla a namočila si tam kousíček chleba. Růžičku bych sež-papala první!;-)

lenka.janatkova (moderátorka): :-) moc děkuji za milý komentář a přeji krásný zbytek večera :-K to jsou plátky bramboty naskládané do formy na muffiny a upečené v troubě (trochu kýč ale dobré) ;-)

Krásně naservírované, ta bramborová růžička je dokonalá :-8

Suroviny:
sůl, pepř mletý, rozmarýn čerstvý, olej olivový, máslo bylinkové

Přidat fotografie receptu