Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové placky (pagáče)

Pagáč je výborné kynuté pečivo, které má svůj původ v Maďarsku a na Slovensku. Jde o placky či bochánky, které se tvarují z kynutého těsta, ve kterém se skrývají právě drobné kousky škvarků. Skvělé jsou na svačinu nebo večer k pivu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Svita66 Svita66

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 116 kJ /
5 047 kcal
Bílkoviny129,39 g
Tuky347,13 g
Vláknina15,10 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 1,77 g
Sůl3,98 g
Sacharidy343,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si zaděláme kvásek z droždí, cukru, mouky a mléka. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a zaděláme vláčné těsto.
Těsto můžeme nechat hnětat v robotu. Po zadělání necháme těsto kynout 40-60 minut. Krok 3: Poté vytvarujeme bochánky a sítkem na bramborový salát rozplácneme. Potřeme vajíčkem, posypeme kmínem a hrubou solí. Krok 4: Necháme na plechu kynout ještě cca 20 minut a poté pečeme na 180 °C do zlatova.

TIP: Recepty se škvarky. Jak je použít v kuchyni i mimo masopust?

Zveřejněno 8. 10. 2023

Poznámka autorky Svita66

Pagáče (Škvarkové placky) jsou vynikající jak teplé tak studené a vláčné i druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové placky (pagáče)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k8LM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové placky (pagáče)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k8LM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Máte je krásně vypečené, takové křupavé mám nejraději. Já je tak hezké nemám 8-(

Suroviny:
mouka hrubá, mouka hladká, droždí, cukr, vejce, škvarky, mléko, vejce, sůl hrubozrnná, kmín celý

Přidat fotografie receptu